marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Nokia Connection 2009: Raziskuj, poveži se, izkusi Nokiine personalizirane vsebine


16.06.2009
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je na dogodku Nokia Connection v Singapurju predstavila svojo videnje povezovanja moči interneta in mobilnosti z namenom zagotavljanja storitev in rešitev za uporabnike. Med drugim so pri Nokii napovedali prihod naprav in storitev, ki jih je mogoče personalizirati in tako ponuditi ljudem nove, izboljšane načine povezovanja.

V uvodnem nagovoru je izvršna podpredsednica in glavna razvojna direktorica Mary McDowell povedala: »Nokia si zamišlja svet, v katerem bo ljudem omogočeno izmenjevanje in povezovanje z uporabo visoko personaliziranih in vsebinsko relevantnih rešitev. Nokia si prizadeva, da tako navznoter kot tudi navzven izgradi vznemirljiv ekosistem, ki bo potrošnikom omogočal izkustvo relevantnih in navdušujočih vsebin.«

»Azijsko-pacifiški trg je za Nokio izjemno pomemben. Ker so azijski potrošniki vneti uporabniki tehnologij, je ta regija nadvse primerna za predstavitev novih naprav in storitev. Singapur in mnoge izmed njegovih južnoazijskih sosed bodo med prvimi državami, ki bodo lahko uporabljale prihodnje rešitve, s katerimi želi Nokia povezati planet,« je dodala Mary McDowell.

Chris Carr, podpredsednik Nokie za področje prodaje v jugovzhodni Aziji in Pacifiku, je komentiral: »V naši industriji smo priča izjemnemu razvoju, ki ga poganja hitro združevanje interneta in mobilne tehnologije. To se ne dogaja samo na razvitih trgih, ampak povsod. Po zadnjih ocenah smo v tem letu že presegli pomemben mejnik, saj naj bi na svetu že obstajalo preko 4 milijarde mobilnih povezav. Naslednjo stopnjo rasti in razvoja bodo pretežno poganjali trgi v razvoju, vključujoč Indonezijo, Bangladeš, Šrilanko in Vietnam. Na teh trgih precejšen del populacije dostopa do interneta, informacij, izobraževanja in zabave z uporabo njihove prve mobilne naprave. Osrednjo vlogo v tej preobrazbi pa igra Nokia.«

Nokia E72 namenjena vsestranskemu sporočanju

Nokia je razkrila najnovejšo napravo s polno QWERTY tipkovnico Nokio E72, ki prinaša bogato izkušnjo mobilne elektronske pošte in hipnega sporočanje neposredno iz nabiralnika naprave. Nokia E72 je namenjena vsem, ki želijo biti povezani in učinkoviti tako v zasebnem kot poklicnem življenju.

Nokia 5530 XpressMusic se dotika not po okusu ljubiteljev glasbe

Nokia 5530 XpressMusic je kompaktna glasbena naprava uporabniškim vmesnikom na dotik, ki omogoča dostop do ljudi in vsebin na neverjetno čistem domačem zaslonu. Padajoči meni stikov ponuja neposreden dostop do 20 oseb ter njihovih zadnjih pogovorov in medijskih posodobitev. Z enim dotikom na bližnjico na domačem zaslonu pa lahko dostopamo do vsebin in priljubljenih socialnih mrež, ko sta Facebook in MySpace.

Kompaktna in funkcionalna nova Nokia 3710 fold

Mobilna naprava Nokia 3710 fold združuje privlačen videz z najnovejšimi rešitvami na področju mobilne funkcionalnosti. Tako prinaša osebni pečat z umetniškim vzorcem na pokrovu ter širok nabor uporabnih lastnosti v novem uporabniškem vmesniku, ki ga uporabnik osvoji nemudoma.

Razvoj inovacij za Ovi Store s ponudniki storitev in razvijalci

Vzpostavitev uravnoteženega poslovnega ekosistema s ponudniki vsebin in razvijalci storitev je ključna za razvoj vznemirljivih aplikacij in vsebin, ki so potrošnikom na voljo v Ovi Store. Forum Nokia pri razvoju aplikacij za Nokiine naprave tesno sodeluje z več kot štirimi milijoni razvijalcev po svetu.

Predstavniki ponudnikov storitev in razvijalcev, kot so Gambit, Singapore Press Holdings in tenCube, so bili prisotni tudi na prireditvi Nokia Connection, kjer so medijem in analitikom predstavili svoje inovativne aplikacije razvite za Ovi Store.

Prek Ovi Store in več kot 75 Nokiinih naprav imajo ponudniki storitev in razvijalci priložnost distribuirati svoje medijske in druge aplikacije milijonom Nokiinih potrošnikov. Nokiin najnovejši paradni konj, Nokia N97, ki se je v tej regiji ravnokar začela prodajati, je prva naprava s prednaloženim Ovi Store, preko katerega je potrošnikom na voljo enostaven dostop do aplikacij, iger, videov in mnogih drugih vsebin.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki