marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Nokia predstavila tri nove mobilnike

Deli z ostalimi

03.02.2009
Objavil: Dare Gliha

Nokia je predstavila Nokio 6700 classic, Nokio 6303 classic in Nokio 2700 classic, tri nove mobilne telefone, ki sledijo smernicam, ki so Nokio vodile do pozicije vodilnega proizvajalca mobilnih telefonov na svetu. Novi mobilniki prepletajo funkcionalnost in uporabniško izkušnjo, ki sta nujni v današnjem času, z izjemno obliko in materiali, pravtako pa bodo na voljo po izjemno konkurenčnih cenah.

Nokia 6700 classic nadaljuje s tradicijo enega Nokiinih najuspešnejših modelov, Nokie 6300. »Nokia 6300 je leta 2006, ko je prišla na trg, dvignila standarde v oblikovanju mobilnikov in pri kakovosti uporabljenih materialov ter podrla vse prodajne rekorde za mobilne telefone srednjega razreda. Nokia 6700 je tanek in lepo oblikovan mobilni telefon, ki je popolnoma uravnotežen in praktičen za uporabo. Z njim standarde postavljamo še višje,« pravi Soren Petersen, starejši podpredsednik Nokie. »Naša nova pridobitev ima podobno »DNK« kot njen predhodnik, zato verjamemo, da bo Nokia 6700 v letu 2009 eden naših najbolje prodajanih telefonov,« še dodaja Petersen.

Gladke površine, bogati materiali, natančna izdelava in povsem kovinska tipkovnica zaokrožujejo prvovrsten videz Nokie 6700. V primerjavi s svojim predhodnikom Nokia 6700 prinaša izboljšave na vseh področjih, saj ima vgrajeno kamero ločljivosti 5MP, A-GPS navigacijo in storitev Nokia Maps, s hitrim dostopom do podatkov pa je izmenjava fotografij in videa hitrejša kot kdajkoli prej. Z ocenjeno maloprodajno ceno 235 evrov pred davki in subvencijami je Nokia 6700 namenjena predvsem dosedanjim uporabnikom Nokie 6300.

Nokia 6303 classic, katere ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami znaša 135 evrov, je primerna predvsem za ljudi, ki so prepoznali vrenost Nokia 6300. Z vgrajeno kamero ločljivosti 3,2 MP, 2,2 palčnim zaslonom in s prednaloženimi zemljevidi Nokia Maps Nokia 6303 tako združuje uporabnost z izjemno zmogljivo baterijo. Preko standardnega 3,5 mm vtiča lahko uporabniki Nokio 6303 priključijo na različne zvočnike in slušalke, s čimer le-ta postane popolnoma opremljen prenosni glasbeni predvajalnik, na katerega je mogoče shraniti več tisoč najljubših skladb.

Predstavljeno kolekcijo pa kot eden Nokiinih najcenejših polno opremljenih mobilnih telefonov zaokrožuje model 2700 classic, katerega ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami je 65 evrov. Z vgrajenim digitalnim glasbenim predvajalnikom, kamero ločljivostji 2 MP in možnostjo shranjevanja do 2 GB podatkov z uporabo spominske kartice, je Nokia 2700 primerna tako za snemanje fotografij in videa kot predvajanje glasbe.

»Ljudje lahko z uporabo Nokie 2700 classic preko Nokiine spletne storitve Share on Ovi ali katere koli druge podobne spletne storitve datoteke shranjujejo, do njih dostopajo in jih izmenjujejo v različnih formatih. Zaradi bogate opremljenosti in preprostega uporabniškega vmesnika bo Nokia 2700 mnogim potrošnikom omogočila njihovo prvo spletno izkušnjo,« zaključuje Peterson. Vse tri mobilne naprave naj bi predvidoma prišle na trg v drugem četrtletju letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki