marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Nokia 6110 navigator: neposredna preizkušnja na epskem potovanju

Deli z ostalimi

20.06.2007
Objavil: Dare Gliha

Telefon Nokia 6110 Navigator, ki te dni prihaja v prodajo, doživlja preizkušnjo svojih navigacijskih zmogljivosti, saj sta ga igralca Ewan McGregor in Charley Boorman izbrala za sopotnika na "Dolgem potovanju navzdol" iz škotskega kraja John O'Groats do Cape Towna v Južnoafriški republiki.

S telefonom, ki ga uporabljata za načrtovanje poti, sta se podala na epsko potovanje z motorji. "Dolgo potovanje navzdol" predstavlja nadaljevanje "Dolgega potovanja naokoli" iz leta 2004, med katerim sta Ewan in Charley v 115 dneh z motorji prepotovala razdaljo med Londonom in New Yorkom.

Če želi ostati na pravi poti in obenem poskrbeti za vse svoje medijske, komunikacijske in navigacijske potrebe, se mora ekipa "Dolgega potovanja navzdol" med izjemno napornim potovanjem z motorji preko področij, ki sodijo med najzahtevnejše na svetu, zanašati na sleherno funkcijo telefona Nokia 6110 Navigator. Bodisi da gre za preverjanje lastnega položaja na zemljevidu, iskanje informacij na internetu, fotografiranje oz. snemanje video posnetkov ali ohranjanje stikov z družino in prijatelji, lahko ekipa vse to in še več opravi s pomočjo telefona.

Telefon Nokia 6110 Navigator združuje funkcionalnost sistemov GPS (sistem globalnega določanja položaja) in AGPS (podprti sistem globalnega določanja položaja) s stalno mobilno povezanostjo v kompaktni, s funkcijami bogati napravi. Telefon je namenjen uporabi v omrežjih UMTS 2100 in GSM 850/900/1800/1900, na voljo pa bo v prodajalnah v Evropi, Aziji, na Bližnjem in Srednjem Vzhodu ter v izbranih državah Latinske Amerike.

O "Dolgem potovanju navzdol"
Ewan McGregor in Charley Boorman sta se ponovno podala na skupno pot, na kateri bosta v okviru "Dolgega potovanja navzdol" na motorjih prepotovala Evropo in Afriko. Med postanki bosta spoznavala afriško kulturo, se srečevala z lokalnimi prebivalci in obiskovala Unicefova mesta. Od začetka potovanja v kraju John O'Groats, pa do njegovega zaključka v Cape Townu, ju bo začrtana pot vodila vzdolž vzhodne afriške obale, kjer bosta spoznala Libijo, Sudan, Etiopijo, Ruando in Namibijo, preden prispeta v Južnoafriško republiko.

O telefonu Nokia 6110 Navigator
Telefon Nokia 6110 Navigator prinaša v trenutku dostopne, enostavno uporabne zemljevide, funkcijo načrtovanja poti in glasovno vodeno navigacijo, vse to pa je na voljo z enim samim pritiskom na tipko Navigator. Uporabnik lahko na zemljevidu hitro in z lahkoto odkrije svoj trenutni položaj, poišče želene destinacije, točno določene poti ali bližnje storitve, kot so restavracije, hoteli in prodajalne. Zahvaljujoč popolni 3D navigaciji po ulicah telefon zmeraj ponudi najprimernejšo pot do želene lokacije, bodisi z avtomobilom, bodisi peš. Telefon se prav tako ponaša s sistemom AGPS (podprti sistem globalnega določanja položaja), ki zagotavlja izboljšano delovanje in hitrejše določanje položaja.

Telefon Nokia 6110 Navigator vsebuje na pomnilniško kartico prednaložen lokalni zemljevid, ki je pripravljen za takojšnjo navigacijo. Uporabnik lahko preko interneta dokupi dodatne zemljevide in vsebine - kot so prometne in vremenske informacije ter turistični vodniki - in jih prenese na telefon. Na zemljevidih je prikazanih na tisoče znamenitosti ter storitev, kot so restavracije, hoteli in trgovine, ki se nahajajo v uporabnikovi bližini.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki