marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Ali bi Nexus 6 lahko imel bralnik prstnih odtisov?

Deli z ostalimi

17.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Nexus 6 je impresivna naprava, a vendar mu tipično za Nexuse manjka marsikakšen bonbonček konkurence. Eden izmed teh je tudi bralnik prstnih odtisov.

Na začetku snovanja mobilnika so stvari bile drugačne. Vse več je indicev o planirani uporabi bralnika odtisov, do katere ni nikoli prišlo. Pri Ars Technici so malce pobrskali preko AOSP projekta in našli informacijo, ki datira pozno v avgust. Pisalo je "Shamu: odstraniti podporo bralniku prstnih odtistov". Shamu je kodno ime za Nexus 6.

Našli so še informacije z besedami "Validity" in "Synaptics". Prva beseda predstavlja podjetje Validity Sensors, Inc - ukvarjali so se s tipali za branje odtisov, Synaptics pa predstavlja podjetje, ki je prevzelo Validity.

Nekaj detajlov je ostalo še o skeniranju, vpisovanju in odstranjevanju odtisov, kot tudi o implementaciji z zaklenjenim zaslonom.

Malce za tolažbo... Sistem je bil zasnovan v stilu Samsungove rešitve in ne kot Applov Touch ID.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki