marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Ali bi Nexus 6 lahko imel bralnik prstnih odtisov?

Deli z ostalimi

17.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Nexus 6 je impresivna naprava, a vendar mu tipično za Nexuse manjka marsikakšen bonbonček konkurence. Eden izmed teh je tudi bralnik prstnih odtisov.

Na začetku snovanja mobilnika so stvari bile drugačne. Vse več je indicev o planirani uporabi bralnika odtisov, do katere ni nikoli prišlo. Pri Ars Technici so malce pobrskali preko AOSP projekta in našli informacijo, ki datira pozno v avgust. Pisalo je "Shamu: odstraniti podporo bralniku prstnih odtistov". Shamu je kodno ime za Nexus 6.

Našli so še informacije z besedami "Validity" in "Synaptics". Prva beseda predstavlja podjetje Validity Sensors, Inc - ukvarjali so se s tipali za branje odtisov, Synaptics pa predstavlja podjetje, ki je prevzelo Validity.

Nekaj detajlov je ostalo še o skeniranju, vpisovanju in odstranjevanju odtisov, kot tudi o implementaciji z zaklenjenim zaslonom.

Malce za tolažbo... Sistem je bil zasnovan v stilu Samsungove rešitve in ne kot Applov Touch ID.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki