marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

NEC, Casio in Hitachi pod isto streho

Deli z ostalimi

28.09.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Tri japonska podjetja (NEC, Casio in Hitachi) so objavila načrte o združitvi njihovih mobilnih divizij.

NEC trenutno razvija in izdeluje mobilne terminale za podjetji NTT DoCoMo in softBank Mobile. V Letu 2004 sta se podjetji Casio in Hitachi združili in se predstavili pod imenom Casio Hitachi Mobile Communications (CHMC). Ponujajo predvsem CDMA mobilnike za podjetja KDDI in že omenjeno SoftBank Mobile, kot tudi za Verizon Wireless v ZDA in LG Telecom v Južni Koreji.

Novo podjetje bo tako ponudilo portfelj izdelkov, ki se bo povezalo s kompletno integracijo poslovnih funkcij s podjetjem CHMC. Sodelovali bodo pa tudi pri naprednih tehnologijah in razvijanju posameznih izdelkov.

Ime je že znano. Skupno podjetje NEC CASIO Mobile Communications bo pričelo z delovanjem aprila 2010.

Ob združitvi bodo lastniki delnic v sledeči obliki: NEC 66%, Casio 17,34% in Hitchi 16,66%. Po kapitalni injekciji v novo združbo podjetij NEC in Casio pa se bodo zadeve preoblikovale v: NEC 70,74%, Casio 20% in Hitachi 9,26%. Vodstvo bo sestavljeno izključno samo iz predstanikov NEC-a in Casia.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki