marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Nasveti za odlične fotografije s pametnim telefonom


16.09.2011
Objavil: Dare Gliha

Profesionalni fotoaparat dandanes ni več obvezna oprema na potovanjih. Nove generacije pametnih telefonov namreč vse pogosteje postajajo tudi priročne naprave za fotografiranje. Sodobni mobilni telefoni imajo vgrajene kakovostne kamere, ki omogočajo snemanje fotografij in videoposnetkov v visoki ločljivosti ter tako več kot zadovoljivo nadomestijo fotoaparat na izletu ali krajšem oddihu.

Med fotografsko najbolj izpopolnjene pametne telefone sodi Nokia N8. Ponuja kamero ločljivosti kar 12 milijonov slikovnih točk s Carl Zeiss optiko in ksenonsko bliskavico ter z velikim senzorjem, primerljivim s senzorji v profesionalnih digitalnih kamerah.

Z zmogljivim pametnim telefonom, spodnjimi nasveti za izboljšanje fotografij in nekaj dodatnimi aplikacijami iz Ovi Trgovine bodo fotografije dopustniških dogodivščin in nepozabnih trenutkov prav tako osupljive kot tiste, posnete s profesionalnim fotoaparatom.

Nasveti za izboljšanje fotografij, posnetih s pametnim telefonom:

1. Ne uporabljajte digitalnega zooma. Z uporabo digitalnega zooma fotografije postanejo manj ostre. Zato je bolje uporabiti optični zoom, če ga mobilni telefon seveda ima. V nasprotnem primeru se je namesto uporabe digitalnega zooma za dodatno povečavo bolje premakniti bližje objektu.
2. Upoštevajte svetlobne razmere. Kamera mobilnega telefona v ekstremnih svetlobnih razmerah – tako v okoliščinah s premalo kot tudi s preveč svetlobe – zajame slabše posnetke. Zato je objekt fotografiranja najbolje posneti z različnih zornih kotov in tako ugotoviti, katere svetlobne razmere so najbolj primerne za fotografiranje. V slabših svetlobnih razmerah je priporočljivo uporabiti bliskavico. Nokia N8 ima vgrajeno ksenonsko bliskavico, ki omogoča zajemanje kakovostnih fotografij tudi v slabših svetlobnih razmerah. Poleg tega Nokia N8 s fotografij tudi samodejno odstrani rdeče oči.
3. Pri fotografiranju poskusite mobilni telefon držati čim bolj pri miru. Vsak tresljaj namreč zamakne fotografijo, ki tako postane manj ostra. Bolj ko bo mobilni telefon ob zajetju fotografije pri miru, bolj čista bo fotografija.
4. Spoznajte kamero svojega mobilnega telefona in njene značilnosti. Pred začetkom uporabe kamere je priporočljivo preizkusiti njene osnovne funkcije ter tako spoznati, kdaj kamera zajame fotografijo, koliko časa preteče med pritiskom na gumb in dejanskim zajetjem, koliko časa je treba držati gumb za fotografiranje in podobno.

Med primeri vrhunskih video posnetkov, narejenih z Nokio N8, pa je tudi zmagovalni video nagradnega natečaja Nokia N8 Producers slovenskega avtorja Matjaža Klemenčiča z naslovom »I Can Show You«.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki