marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Nakupovanje preko vgrajene kamere?

Deli z ostalimi

24.05.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Novi mobilnik proizvajalca NEC pod oznako N920iS lahko s prepoznavo slike indentificira produkte v trgovinah. Mobilnik bo uporabnikom omogočal nakup kakršnegakoli izdelka, ki je na voljo, čeprav ga ni v trgovini.

Kombinacija storitev, ki jih ponuja mobilnik, bo omogočala, da si lahko kupite uro, ki si jo ravnokar ogledujete v izložbi zaprte trgvoine.

Družbi Amazon in Tower Record že ponujajo omenjene storitve.

Mobilnik bo naprodaj pri japonskem operaterju NTT DoCoMo. Vsebuje pa tudi tehnologijo DCMX, ki omogoča, da se mobilnik obnaša tudi kot kreditna kartica.

Pri operaterju še niso sporočili koliko naj bi bila cena za omenjeni mobilnik, ve se samo, da bo na voljo na Japonskem že ta mesec.

NEC N920iS je debel 23 mm in ima 114 gramov, vgrajen ima zaslon z ločljivostjo 240 × 345 točk, ponaša se z 2 MP glavno kamero, notranja kamera pa je v klasični VGA tehnologiji. Avtonomija baterije naj bi zdržala med tremi in štirimi urami pogovorov in 540 ur v pripravljenosti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki