marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Najnovejši virus za iPhone razkril slabosti “odklenjenih” naprav

Deli z ostalimi

18.11.2009
Objavil: Dare Gliha

Namestitev neuradnih popravkov in programov na mobilne naprave lahko povzroči okužbo le-teh s škodljivimi kodami, zato velja biti pri nameščanju programske opreme previden. To je na zgovoren način pokazal prvi virus za mobilnik Apple iPhone, ki je izkoristil predvsem luknje, ki so jih uporabniki uporabili za nezakonito odklepanje svojih mobilnikov.

Prvi virus za mobilni telefon Apple iPhone je pravzaprav črv, imenovan iPhone/Eeki.A, ki na okuženih napravah prikazuje fotografijo pop pevca Ricka Astleya, lahko pa bi uporabniku in njegovim podatkom bistveno bolj škodoval. Črv za svojo namestitev izkorišča iste luknje v programski opremi, ki so jih za nezakonito 'odklepanje' mobilnikov uporabili hekerji oz. uporabniki sami.

Tako spremenjeni mobilniki lahko poganjajo neuradne različice programske kode ter se povezujejo z oddaljenimi računalniki na omrežju, kar lahko s pridom izkoristijo tudi napadalci, zato strokovnjaki napovedujejo, da bo podobnih napadov vse več.

“K sreči prvi črv za iPhone nima večjih škodljivih posledic. Njegov avtor je očitno le želel opozoriti na veliko nevarnost, ki preži na uporabnike, ki so svoj mobilnik odklenili na nedovoljen način. Vse, kar črv stori, je to, da zamenja uporabnikovo ozadje in se razširi na druge naprave. Vendar je varnostna luknja tako velika, da jo utegnejo kaj hitro izkoristiti tudi druge, bistveno nevarnejše programske kode, ki znajo krasti podatke uporabnikov. Takrat pa bo res veliko razlogov za strah,” razlaga tehnični direktor PandaLabs Luis Corrons.

PandaLabs, Pandini varnostni laboratoriji so pripravili tudi zgovoren video posnetek, kako škodljiva programska koda pride na mobilnik in kaj tam počne:

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki