marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Najhitrejši mobilni internet dobro sprejet


15.12.2010
Objavil: Dare Gliha

Mobitel je prvi v Sloveniji že pred časom uvedel najhitrejši mobilni internet s hitrostmi do 21,6 Mb/s, nadgradil zmogljivosti omrežja, hkrati pa omogočil tudi višje prenosne hitrosti v omrežju tretje generacije. Zanimanje za napredne podatkovne rešitve se je povečalo za več kot 50 odstotkov. V Mobitelu so tehnološko pripravljeni na LTE in preučujejo možnosti njegove komercialne uvedbe.

Mobitel je že aprila letos med prvimi v Evropi in prvi v Sloveniji uvedel najzmogljivejšo tehnologijo mobilnega interneta. HSPA+ že od prvega dne omogoča prenosne hitrosti do 21,6 Mb/s, v prihodnje pa bodo še višje.

Trenutno je HSPA+ omogočen v več kot tretjini omrežja, na večini lokacij, kjer je obseg uporabe mobilnega interneta najbolj izrazit, nadgradnja omrežja pa bo potekala tudi v prihodnje. Hkrati z uvedbo HSPA+ je Mobitel nadgradil zmogljivosti omrežja in s tem omogočil tudi višje hitrosti povsod, kjer je na voljo tehnologija HSPA, ter uporabnikom s podatkovno opremo, ki še ne podpira najhitrejšega mobilnega interneta. Nadgradnje v omrežju so zasnovane tako, da predstavljajo tudi korake v smer uvedbe četrte generacije mobilnih telekomunikacij s tehnologijama LTE in LTE Advanced. V Mobitelu so na uvedbo LTE tehnološko pripravljeni, saj imajo najmodernejše redno nadgrajevano radijsko in jedrno omrežje. Uvedba LTE na primernih nizkih frekvenčnih pasovih, po sprostitvi analognega oddajanja TV-programov, bi omogočila še bolj kakovostno pokrivanje redkeje naseljenih in reliefno zahtevnih območij z izjemno zmogljivim mobilnim internetom.

Pri vzpostavljanju omrežij pri Mobitelu sledijo mnogim ciljem. Poleg zagotavljanja čim večje pokritosti s signalom je izjemnega pomena tudi visoka zmogljivost, zanesljivost in prepustnost omrežja, ki podpira več kot 1,1 milijona uporabnikov Mobitelovih storitev, poleg tega pa tudi uporabnike konkurenčnih ponudnikov, ki svoje storitve slednjim omogočajo prav s pomočjo Mobitelovih omrežij.

V Mobitelu beležijo vse večje zanimanje uporabnikov za rešitve zmogljivega mobilnega interneta. Zelo dober je tudi odziv med poslovnimi uporabniki, ki na prvo mesto postavljajo prav visoko kakovost in zanesljivost delovanja storitev in Mobitelovega omrežja. Obseg prodaje Mobitelovih podatkovnih rešitev se je tako v zadnjih mesecih povečal za več kot 50 odstotkov.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki