marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Najdražji telefon na svetu

Deli z ostalimi

24.11.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Najdražji telefon na svetu stane več kot 500.000 angleških funtov in je narejen v Avstriji. Oblikovan je z razkošnimi dodatki oblikovalca Petra Aloissona in vsebuje zlate predele z 2.950 modrimi diamanti, vgrajenimi v ohišje.

Aloisson je v pretelkih letih predeloval obstoječe mobilnike, jih dopolnjeval z dragulji in dragimi kovinami.

"Vedel sem, da bodo mobilniki del vsakdanjega življenja. Tudi drugi predmeti, ki so del vsakdanjika, kot npr. ure ali kravatne zaponke bi morale obstajati v razkošnih verzijah." je povedal za CNN.

Aloisson trenutno izdela okoli tri telefone na leto, odvisno od naročil njegovih slavnih in bogatih strank, s ceno okoli 20.000 angleških funtov.

Novi mobilnik je posebno naročilo za nemškega proizvajalca. "Vseboval bo trdne zlate dele z zunanjosto pokrito z 2.950 najbolj redkimi dragulji na svetu - naravnimi modrimi diamanti," je povedal.

Čeprav je mobilnik narejen le za marketinške namene, bo čez čas tudi prodan.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki