marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Najbolj neumna aplikacija vse časov?

Deli z ostalimi

26.06.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Že uporabljate na vašem iPhonu aplikacijo "Yo", ki je bila izdelana le v osmih urah in so jo v App Storu sprva zavrnili zaradi nedokončanosti? A dokončana je bila in ustvarjalec najbrž srka šampanjec kje na kakšnem vročem otoku.

"Yo" je preprosta aplikacija z eno samo nalogo. Pošiljanje sporočila z besedico "Yo". Res je. Aplikacija samo prebere vaš imenik, doda barvita ozadja imenom in pošlje besedico "Yo from Janez". To je to. Zadeva je vse bolj popularna, stane en ameriški dolar, do sedaj pa je bilo poslanih že več kot štiri miljonove "Yo"-jev s strani 50.000 uporabnikov.

Kako je sploh prišlo do tega? Razvijalec Or Arbel je s strani svojega bivšega šefa prejel investicijo v znesku miljon dolarjev, saj je potreboval aplikacijo za obveščanje njegove asistentke, da si želi z njo govoriti.

Eden izmed bolj zabavnih komentarjev kritikov je bil: "Yo je neumnost. Neumen koncept, neumna namembnost, neumna aplikacija. Kako se je sploh obnesla mi nikoli ne bo jasno. Naši pametni mobilniki zmorejo toliko uporabnih in zanimivih reči, a vedno se najde neumno sranje, kot je to. Brez besed sem. Yo je jok iz obupa, ne s strani uporabnika in ne s strani razvijalca. Je rjovenje v temi in obenem prošnja, da nas nekdo, kdorkoli reši takih neumnosti."

Ni še jasno, kakšne nadgranje bo "Yo" prejel v naslednjih različicah, drugih načinov sporočil sigurno ne bo, je zatrdil Arbel. Se pa dogovarja s proizvajalci mobilnih naprav za integracijo, saj bi tako lahko le-ti z Yo sporočili promovirali svoje izdelke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki