marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Najbolj neumna aplikacija vse časov?

Deli z ostalimi

26.06.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Že uporabljate na vašem iPhonu aplikacijo "Yo", ki je bila izdelana le v osmih urah in so jo v App Storu sprva zavrnili zaradi nedokončanosti? A dokončana je bila in ustvarjalec najbrž srka šampanjec kje na kakšnem vročem otoku.

"Yo" je preprosta aplikacija z eno samo nalogo. Pošiljanje sporočila z besedico "Yo". Res je. Aplikacija samo prebere vaš imenik, doda barvita ozadja imenom in pošlje besedico "Yo from Janez". To je to. Zadeva je vse bolj popularna, stane en ameriški dolar, do sedaj pa je bilo poslanih že več kot štiri miljonove "Yo"-jev s strani 50.000 uporabnikov.

Kako je sploh prišlo do tega? Razvijalec Or Arbel je s strani svojega bivšega šefa prejel investicijo v znesku miljon dolarjev, saj je potreboval aplikacijo za obveščanje njegove asistentke, da si želi z njo govoriti.

Eden izmed bolj zabavnih komentarjev kritikov je bil: "Yo je neumnost. Neumen koncept, neumna namembnost, neumna aplikacija. Kako se je sploh obnesla mi nikoli ne bo jasno. Naši pametni mobilniki zmorejo toliko uporabnih in zanimivih reči, a vedno se najde neumno sranje, kot je to. Brez besed sem. Yo je jok iz obupa, ne s strani uporabnika in ne s strani razvijalca. Je rjovenje v temi in obenem prošnja, da nas nekdo, kdorkoli reši takih neumnosti."

Ni še jasno, kakšne nadgranje bo "Yo" prejel v naslednjih različicah, drugih načinov sporočil sigurno ne bo, je zatrdil Arbel. Se pa dogovarja s proizvajalci mobilnih naprav za integracijo, saj bi tako lahko le-ti z Yo sporočili promovirali svoje izdelke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki