marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Starševski nadzor pri SMS sporočilih

Deli z ostalimi

24.02.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Avalanche Mobile so predstavili novo programsko platformo, ki omogoča staršem vpogled v otrokova SMS sporočila. Platforma podpira tudi blokiranje sumljivih SMS sporočil ter začasno suspendiranje SMS funkcije na mobilniku, recimo med šolskimi urami ali pa med učenjem.

Sistem tudi dovoljuje pošiljanje lastnih (ali vaših ali od ostalih članov družine) pomembnih sporočil med suspenzom mobilnika vašega otroka.

Programska oprema, znana pod imenom IMF Control, je vgrajena transparentno na drugi plasti obstoječega SS7 omrežja in je zmožna spremljati vsa SMS sporočila od lokalnih do tujih omrežij. Vgrajene so tudi funkcije kot so bela lista, črna lista in opozorilo po ključni besedi. SMS odložitev pa lahko zadrži sporočila (ki so kasneje dostavljena) med šolskimi ali študijskimi uricami, kot to določijo starši.

Direktor družbe Avalanche Mobile, Mark Shiels: "Sam sem bil kot starš v mnogih težavnih položajih pri uporabi mobilnikov naših otrok. IMF Control dobesedno ponuja nadzor, tako da lahko jaz in drugi starši uspešno in preprosto pazimo in nadzorujemo naše otroke in s tem omogočamo varno uporabo tekstovnih sporočil. Obenem pa lahko operaterji naredijo dobro uslugo staršem in s tem pridobijo nove naročnike preko sekundarne SIM kartice za otroško uporabo."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki