marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

članki

Starševski nadzor pri SMS sporočilih

Deli z ostalimi

24.02.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Avalanche Mobile so predstavili novo programsko platformo, ki omogoča staršem vpogled v otrokova SMS sporočila. Platforma podpira tudi blokiranje sumljivih SMS sporočil ter začasno suspendiranje SMS funkcije na mobilniku, recimo med šolskimi urami ali pa med učenjem.

Sistem tudi dovoljuje pošiljanje lastnih (ali vaših ali od ostalih članov družine) pomembnih sporočil med suspenzom mobilnika vašega otroka.

Programska oprema, znana pod imenom IMF Control, je vgrajena transparentno na drugi plasti obstoječega SS7 omrežja in je zmožna spremljati vsa SMS sporočila od lokalnih do tujih omrežij. Vgrajene so tudi funkcije kot so bela lista, črna lista in opozorilo po ključni besedi. SMS odložitev pa lahko zadrži sporočila (ki so kasneje dostavljena) med šolskimi ali študijskimi uricami, kot to določijo starši.

Direktor družbe Avalanche Mobile, Mark Shiels: "Sam sem bil kot starš v mnogih težavnih položajih pri uporabi mobilnikov naših otrok. IMF Control dobesedno ponuja nadzor, tako da lahko jaz in drugi starši uspešno in preprosto pazimo in nadzorujemo naše otroke in s tem omogočamo varno uporabo tekstovnih sporočil. Obenem pa lahko operaterji naredijo dobro uslugo staršem in s tem pridobijo nove naročnike preko sekundarne SIM kartice za otroško uporabo."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki