marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Starševski nadzor pri SMS sporočilih

Deli z ostalimi

24.02.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Avalanche Mobile so predstavili novo programsko platformo, ki omogoča staršem vpogled v otrokova SMS sporočila. Platforma podpira tudi blokiranje sumljivih SMS sporočil ter začasno suspendiranje SMS funkcije na mobilniku, recimo med šolskimi urami ali pa med učenjem.

Sistem tudi dovoljuje pošiljanje lastnih (ali vaših ali od ostalih članov družine) pomembnih sporočil med suspenzom mobilnika vašega otroka.

Programska oprema, znana pod imenom IMF Control, je vgrajena transparentno na drugi plasti obstoječega SS7 omrežja in je zmožna spremljati vsa SMS sporočila od lokalnih do tujih omrežij. Vgrajene so tudi funkcije kot so bela lista, črna lista in opozorilo po ključni besedi. SMS odložitev pa lahko zadrži sporočila (ki so kasneje dostavljena) med šolskimi ali študijskimi uricami, kot to določijo starši.

Direktor družbe Avalanche Mobile, Mark Shiels: "Sam sem bil kot starš v mnogih težavnih položajih pri uporabi mobilnikov naših otrok. IMF Control dobesedno ponuja nadzor, tako da lahko jaz in drugi starši uspešno in preprosto pazimo in nadzorujemo naše otroke in s tem omogočamo varno uporabo tekstovnih sporočil. Obenem pa lahko operaterji naredijo dobro uslugo staršem in s tem pridobijo nove naročnike preko sekundarne SIM kartice za otroško uporabo."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki