marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Na voljo je Windows 8.1


17.10.2013
Objavil: Dare Gliha

Microsoft je objavil globalno dostopnost Windows 8.1, posodobitev operacijskega sistema Windows 8 s številnimi novimi funkcijami in izboljšavami. Brezplačna posodobitev je prek Trgovine Windows že na voljo uporabnikom naprav Windows 8 na več kot 230 trgih in v 37 jezikih, vključno s slovenščino.

Windows 8.1 bo v maloprodaji na novih napravah in v programskih paketih na voljo jutri, 18. oktobra. Windows 8.1 predstavlja nov korak v viziji sistemov Windows za izjemno osebno računalništvo in nov dokaz Microsoftove zavezanosti hitremu in odzivnemu razvoju. Odpira vrata za številne nove inovativne naprave za domača in poslovna okolja, od priročnih in izredno mobilnih tablic do prenosnih računalnikov, naprav »vse-v-enem« in specializiranih industrijskih naprav za najvišjo storilnost. Mnoge nove naprave bodo podpirale upravljanje z dotikom in v različnih cenovnih razredih ponudile izboljšano procesorsko zmogljivost in trajanje baterije ter privlačno oblikovanje.

Tina Gorenc Makovec, vodja marketinga in poslovanja za regijo Adriatik:
»Z Windows 8 smo stopili v obdobje računalništva, ki ga zaznamujejo mobilne naprave z zasloni na dotik. Windows 8.1 je nov korak k uresničevanju te naše vizije, saj dodaja nove funkcije in izboljšave na številnih pomembnih področjih, kot so iskanje, vgrajene aplikacije, Trgovina Windows in integracija z oblakom. Slike, glasba in dokumenti so nam z Windows 8.1 dostopni vedno in povsod ter s katerekoli naprave. S tem, ko si lahko vsako napravo povsem prilagodimo svojemu okusu, potrebam in željam pa hkrati nudi tudi najbolj osebno računalniško izkušnjo doslej.«

Nove funkcije in izboljšave

Windows 8.1 nudi številne novosti in izboljšave, kot so:

• Najbolj osebna izkušnja računalništva. Izboljšan in še bolj prilagodljiv začetni zaslon nudi ploščice različnih velikosti ter še bogatejši nabor ozadij in barv, s katerimi bo prav vsaka naprava Windows edinstvena in osebna. Uporabniki bodo prav tako lahko izbrali začetek svoje izkušnje Windows – z začetnim zaslonom ali pa neposredno v poznanem namizju Windows, ob tem pa bodo vse njihove naprave ostale sinhronizirane s pomočjo Microsoftovega računa.
• Bolj domača izkušnja s preprostejšo navigacijo. Windows 8.1 vrača gumb Start, legendarni del izkušnje Windows. Posodobljen pogled na aplikacije lahko uporabnikom prikaže vse njihove aplikacije, klike in namige, hkrati pa jim je na voljo tudi aplikacija Help + Tips za hiter začetek dela.
• Izboljšano iskanje. Novi Bing Smart Search nudi najbolj preprosto iskanje na napravi ali v spletu prek čudovitega in poenotenega pogleda, ki je zasnovan za dotik. S preprostim potegom prsta ali tipkanjem v začetnem zaslonu lahko uporabnik z iskanjem Bing Smart Search najde dokumente na računalniku, foto album v storitvi Skydrive in priljubljeno aplikacijo ali spletno stran.
• Obsežna ponudba aplikacij in storitev že ob prvem zagonu. Windows 8.1 nudi najbolj celovito izkušnjo računalništva že ob prvem zagonu. Na začetnem zaslonu je uporabnikom takoj na voljo obsežen nabor aplikacij in storitev, ki jim omogočajo, da hitro in preprosto opravijo opravila, kot so klepetanje prek Skypa, pošiljanje e-pošte v aplikaciji Pošta ali iskanje novih receptov v aplikaciji Bing hrana & pijača. Windows 8.1 prav tako prinaša nov spletni brskalnik Internet Explorer 11, ki je hiter, odziven in odličen pri upravljanju z dotikom. Internet Explorer 11 odlikujejo izboljšano upravljanje z dotikom, še hitrejše delovanje in sinhronizacija zgodovine, priljubljenih spletnih strani in nastavitev med vsemi napravami Windows 8.1. Windows 8.1 prav tako privzeto podpira 3D-tiskanje, saj je vgrajena podpora za 3D-tiskalnike, aplikacije pa lahko brez težav razumejo 3D-formate in tiskajo 3D-opravila.
• Najboljša večopravilnost in storilnost. Z Windows 8.1 lahko uporabnik uporablja štiri aplikacije drugo ob drugi, prav tako so mu na voljo tudi prilagodljivo spreminjanje velikosti okna za vsako aplikacijo na zaslonu, možnost, da ena aplikacija zažene drugo, in izboljšana podpora za več monitorjev.
• Temeljita integracija z oblakom prek storitve SkyDrive. Windows 8.1 olajša delo od kjer koli, saj so uporabnikom datoteke na voljo na vseh napravah in lokacijah. S storitvijo SkyDrive lahko ustvarijo, urejajo in izmenjujejo datoteke kjer koli, kadar koli in na vseh napravah.
• Čudovita Trgovina Windows. Nov videz Trgovine Windows izboljšuje prikaz odličnih aplikacij in uporabnikom olajša iskanje tistih, ki si jih želijo. Sveža postavitev in nove kategorije poenostavijo spremljanje najbolj priljubljenih novih aplikacij, personalizirana priporočila pa uporabljajo napreden Bingov sistem za priporočila in pomembnost. Z Windows 8.1 se aplikacije posodabljajo samodejno, s čimer je uporabnikom v vsakem trenutku na voljo najboljša različica.

Slovenske aplikacije
Trgovina Windows uporabnikom naprav Windows 8.1 nudi tudi bogato ponudbo novih in prenovljenih aplikacij, kot so Evernote, Facebook, Adobe PhotoShop Express in eBay, vse pestrejša pa je tudi ponudba aplikacij slovenskih razvijalcev. Med njimi je tudi podjetje Semantika, ki je med drugim razvilo zabavne in poučne aplikacije za vso družino, kot so Daily Puzzle, Daily Colorbook in Daily Memory, ter vodnik po muzejih s celega sveta Museums. »Windows 8.1 za nas kot razvijalca prinaša več prednosti, s katerimi je razvoj aplikacij hitrejši in elegantnejši,« je povedala Nina Zagoranski, direktorica podjetja Semantika. »Še pomembnejše v tokratni posodobitvi pa se nam zdijo novosti, ki so jih deležni končni uporabniki. Tem je s preglednejšim prikazom aplikacij, samodejnim posodabljanjem aplikacij in bogatimi možnostmi za personalizacijo na voljo resnično prijazna uporabniška izkušnja.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki