marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Na Kitajskem raste prodaja Xiaomi naprav

Deli z ostalimi

03.06.2016
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi je po novem zopet vodilni v prodaji mobilnikov na Kitajskem, ki je pravzaprav največji trg na svetu. Xiaomi je v aprilu dosegel kar 26 % tržni delež. Raziskavo je opravilo lokalno raziskovalno podjetje, izsledke pa je predstavil predsednik Xiaomija, Lei Jun.

Na drugo mesto se je povzpel pri proizvajalec Honor, ki je dosegel 15,7 % tržni delež (skupaj z lastnikom Huaweijem so dosegli 23,7 %), tretje mesto pripada novincu na trgu mobilnih telefonov LeEcu (delujejo malo več kot leto dni) z 10,5 %.

Apple je dosegel 8,2 % tržni delež, Meizu 7%, 360 4,5 %, Samsung pa presenetljivo le 3,2 %. Vsi ostali prisotni proizvajalci so dosegli 17,1 % tržni delež.

Čeprav je dosežek Xiaomija precej dober, pa si velja zapomniti, da gre pri teh številkah za zgolj eno mesečno prodajo, tako da se lahko stvari kaj hitro obrnejo v drugo smer.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki