marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Nokia N900 kmalu v prodaji


19.11.2009
Objavil: Aleš Poljak

Nokia je potrdila, da so začeli razpošiljati prvo serijo mobilnikov N900, katere poganja odpro kodni operacijski sistem Maemo 5. Nokia N900 bo na voljo v prodajalnah že ta mesec, cena omenjenega mobilnika se bo gibala okoli 500 € z davkom in morebitnimi subvencijami mobilnih operaterjev.

''Za Nokio N900 je veliko zanimanja, saj je bilo od uradne predstavitve v avgustu oddanih že veliko prednaročil za omenjen aparat'' je dejal podpresednik N-serije pri Nokii José-Luis Martinez. Dodal je še, da se veliko pričakuje od operacijskega sistema, kateri ima veliko enakih lastnosti kot osebni računalnik in bo omogočal popolno uporabniško izkušnjo med surfanjem po spletu. Nekaj kar drugi mobilni aparati po njegovem mnenju trenutno ne morejo ponuditi.

Nokio N900 poganja zmogljiv ARM Cortex A8 procesor z do 1GB delovnega pomnilnika. Osnovni pomnik(32 GB) je razširljiv do 48 GB z microSD pomnilniško kartico, kamera na hrbtni strani ima senzor z občutljivostjo 5MP, sprednjo stran aparata pa seveda krasi 3.5 palčni zaslon, pod katerim se skriva polna QWERTY tipkovnica.

Nokia je oktobra razvijalcem že izdala programsko opremo, s katero so že začeli pisati raznorazne aplikacije za prihajajoči mobilnik. Z omenjeno programsko opremo bodo razvijalci lahko izdelali aplikacije tako za Maemo 5, Symbian in prihajajoči Maemo 6 operacijski sistem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki