marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Nokia N900 kmalu v prodaji

Deli z ostalimi

19.11.2009
Objavil: Aleš Poljak

Nokia je potrdila, da so začeli razpošiljati prvo serijo mobilnikov N900, katere poganja odpro kodni operacijski sistem Maemo 5. Nokia N900 bo na voljo v prodajalnah že ta mesec, cena omenjenega mobilnika se bo gibala okoli 500 € z davkom in morebitnimi subvencijami mobilnih operaterjev.

''Za Nokio N900 je veliko zanimanja, saj je bilo od uradne predstavitve v avgustu oddanih že veliko prednaročil za omenjen aparat'' je dejal podpresednik N-serije pri Nokii José-Luis Martinez. Dodal je še, da se veliko pričakuje od operacijskega sistema, kateri ima veliko enakih lastnosti kot osebni računalnik in bo omogočal popolno uporabniško izkušnjo med surfanjem po spletu. Nekaj kar drugi mobilni aparati po njegovem mnenju trenutno ne morejo ponuditi.

Nokio N900 poganja zmogljiv ARM Cortex A8 procesor z do 1GB delovnega pomnilnika. Osnovni pomnik(32 GB) je razširljiv do 48 GB z microSD pomnilniško kartico, kamera na hrbtni strani ima senzor z občutljivostjo 5MP, sprednjo stran aparata pa seveda krasi 3.5 palčni zaslon, pod katerim se skriva polna QWERTY tipkovnica.

Nokia je oktobra razvijalcem že izdala programsko opremo, s katero so že začeli pisati raznorazne aplikacije za prihajajoči mobilnik. Z omenjeno programsko opremo bodo razvijalci lahko izdelali aplikacije tako za Maemo 5, Symbian in prihajajoči Maemo 6 operacijski sistem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki