marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Nokia N82 prejela ugledno nagrado TIPA


25.04.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je sporočila, da je večpredstavni računalnik Nokia N82 prejel nagrado 'Best Mobile Imaging Device in Europe 2008', ki jo podeljuje največje evropsko fotografsko in novinarsko združenje Technical Image Press Association (TIPA).

"Nokia N82 je večpredstavnosti računalnik z integriranim GPS-om, dostopom do interneta, video in avdio funkcijo ter kamero 5MP z visoko hitrostnimi f/2,8 avtofokus lečami," je v svoji obrazložitvi zapisala žirija združenja TIPA. "Fotografske leče Carl Zeiss Tessar zagotavljajo izjemno ostrino fotografij pri fotografiranju na razdalji vse od 10 centimetrov pa do neskončnosti, posledično pa omogočajo tudi natančnost in ostrino pri tisku fotografij velikosti A4 in več. Za lažje in natančnejše fotografiranje ima model N82 na voljo tudi večje število načinov zajemanja slike, s katerimi lahko naredimo tako dobre portrete oseb kot tudi nočne posnetke," je še pojasnila TIPA. Kot "izjemno" je pri Noki N82 žirija izpostavila tudi posebno bliskavico Xenon in 20-kratno digitalno povečavo.

"Zelo smo počaščeni in zadovoljni, da je Nokia N82 prejela nagrado za izjemne fotografske zmožnosti," je povedal Juha Kokkonen, direktor področja Nokia Nseries naprav. »Nokia N82 je izvrsten primer, kako lahko mobilniki, ki imajo vgrajeno kakovostno kamero, A-GPS sistem in napredne načine povezljivosti, povsem spremenijo doprinos ljudi k izmenjavanju vsebin na spletu."

Z izkoriščanjem prednosti vgrajenega A-GPS-a in kamero z visoko ločljivostjo Nokia N82 avtomatsko določa in shranjuje tudi podatke o času in prostoru (geotagging), kjer je bila fotografija posneta. Le-te pa lahko kasneje prevedemo na posebne zemljevide tako na spletu kot tudi na mobilniku samem. Uporabniki lahko zbrane vsebine brez posebnega napora izmenjujejo s pomočjo storitev kot so Share on Ovi, Flickr in YouTube.

Med značilnosti Nokie N82 spadajo:
• 5MP kamera z optiko Carl Zeiss in bliskavico Xenon;
• geotagging;
• zajemanje fotografij neposredno primernih za tisk in zajemanje videa DVD-kakovosti;
• brezžična LAN in HSDPA povezljivost za hiter prenos podatkov;
• vgrajen A-GPS in dostop do zemljevidov več kot 150 držav.

Nokia N82 podpira uporabo microSD spominskih kartic do velikosti 8GB, kar omogoča shranjevanje do 3.600 visokoresolucijskih fotorafij, do 5 ur visoko kakovostnega videa, do 6.000 melodij ali vseh zemljevidov storitve Nokia Maps.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki