marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

MWC 2014 - pričakvanja in napovedi


MWC 2014 Hola

24.02.2014
Objavil: Andrej Bergant

Danes se v Barceloni začne Mobile World Congress, največji kongres in sejem posvečen mobilni telefoniji. Ekipa mobile.si je že v Barceloni, kjer vam bomo iz prve roke poročali o vseh novostih. Novosti lahko že od nedelje v živo spremljate na našem [url=https://www.facebook.com/mobile.si]Facebook[/url] ali [url=https://twitter.com/mobile_si]Twitter[/url] profilu, seveda bodo vse novosti objavljene tudi na naši spletni strani. Preberite naša pričakovanja in napovedi.

Novi telefoni najvišjega razreda
Med najbolj glasnimi je Samsung, ki je že objavil video, ki namiguje na novi Galaxy S5. Po ogledu videa se nam začnejo porajati vprašanja ali bo telefon morda prilagojen za športne aktivnosti in vodoodporen. Govori se celo o čitalniku prstnega odtisa vgrajenem v home gumb. Če je temu res tako, se zna zgoditi, da jih bo Apple ponovno povabil na sodišče. Glede na to, da je Google priporočil Samsungu, da naj v prihodnje izdelajo uporabniški vmesnik, ki bo bolj podoben originalnemu Androidovemu, se zna zgoditi da bomo videli tudi kaj na tem področju.
Samsung pa ni edini, ki bo najavil telefon visokega razreda. Enako se pričakuje od Sonyja. Za Sony Z2 se prav tako obeta, da bo vodoodporen.
LG je svoj tablifon že predstavil, vendar upamo da bomo na sejmu spoznali več podrobnosti o telefonu. Vemo pa, da ima G Pro 2 zaslon velik 5,9 inča (skoraj 15 cm).

Ostali telefoni
Pričakujemo tudi telefone srednjega razreda. Na katerih bomo zagotovo videli tudi Firefox OS.
Nokia bo predstavila Nokio X, telefon srednjega razreda z enim velikim preobratom. Nokia, ki je edini večji proizvajalec Windows telefonov, bo prvič predstavila Android telefon. Vendar ne pričakujemo, da bo izgleda kot ostali Androidi, verzija Androida na Nokii X naj bi bila močno predelana, z lastno trgovino in lastnim uporabniškim vmesnikom.
Med najbolj zanimive telefone, ki bodo bolj podrobno predstavljeni v času dogodka, zagotovo sodita češki BlackPhone, ki napvoeduje povsem anonimno uporabo in The Brick, telefon, ki izgleda kot telefon iz začetka devetdesetih.
Proizvajalci kot so ZTE in Huawei, bodo zagotovo predstavili goro novih telefonov, ki bodo večinoma namenjeni azijskemu trgu.

Izdelki za nošenje
Prav tako kot CES v januarju, naj bi bil tudi MWC prepljavljen z napravami za nošenje - zapestnice, očala, … Samsung je že napovedal dve novi uri - Samsung Gear 2 in Gear 2 Neo. Za razliko od predhodnjih modelov, ki jih je poganjal Android, tokrat na njih deluje operacijski sistem Tizen (zato tudi v imenu nimata več besede Galaxy). Uri bomo lahko prezkusili že danes tekom dneva.
Nove naprave za nošenje naj bi predstavil tudi HTC, za katere se govori, da bodo predstavili kar tri nove naprave. Zagotovo bomo več izvedeli in preizkusili tudi Sony Core naprave.

Spremljajte nas vse dni sejma, vse omenjene in neomenjene naprave bomo preizkusili v živo in o njih poročali.

fotografije
MWC 2014 Hola
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki