marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Zadnji dan MWC kongresa


YotaPhone

01.03.2013
Objavil: Andrej Bergant

Četrtek je bil zadnji dan MWC kongresa v Barceloni. V primerjavi s prejšnjimi dni je kongres potekal veliko bolj mirno pa tudi število udeležencev je bilo nekoliko manjše. Ogledali smo si YotaPhone - prvi Android telefon z dvema zaslonoma, novo zunanjo baterijo PowerSkin PoP'n, rešitev za polnjenje Duracell Powermat, najnovejši linijo Jabrinih slušalk namenjenih uživanju v glasbi in pa izdelke podjetja Elecom, ki poskrbijo za zaščito naših mobilnih naprav.

YotaPhone je telefon, ki od spredaj izgleda kot le še en Android, na zadnji strani pa ima sekundarni e-ink zaslon, ki zna prikazati različne stvari. Poleg tega, da je telefon z zaslonom na zadnji strani nekaj posebnega, je na ta način tudi veliko bolj energijsko učinkovit. E-ink zasloni porabijo veliko manj energije kot klasičnen zaslon z visoko resolucijo. Za branje knjige ali dolgega članka je zadnji ekran odličen, porabi malo energije, in veliko bolje se ga vidi tudi pod sončno svetlobo. Ko si želimo ogledati slike v albumu ali HD film, telefon le obrnemo okrog in začnemo uporabljati LCD zaslon. Zadnji zaslon lahko prikazuje tudi različne widgete, posebej razvite za YotaPhone. Widgeti omogočajo prikaz slik, datuma, ure, koledarja, RSS novic, najnovejše Twitte, ipd..


Podjetje Elecom nam je predstavilo Zeroshock - serijo folij in torbic, ki zaščitijo telefon pred padci ali udarci. Folije za ekran so narejene iz posebnih materialov, ki silo na zaslon prerazporedijo po celotni površini folije in zaščitijo zaslon pred razbitjem. Kvaliteto izdelka so nam demonistrirali kar s tolčenjem po zaslonu s kladivom. Podobno je s torbicami. Narejeno so kvalitetno in odlično izgledajo. Od znotraj pa so obdane z matrialom, ki absorbira sile. Narejeno so v različnih dimenzijah - tako za telefone in tablice, kot tudi za prenosne računalnike in fotoaparate. Za namene testiranja (in zabave) smo torbico v kateri je bil iPad metali po tleh razstavnega prostora. Na koncu je bila torbica sicer malo umazana, iPad pa je ostal cel.


Jabra je nove slušalke predstavila na sejmu CES v Las Vegasu, na prodajne police pa naj bi prišle v marcu in aprilu. Jabra, ki je sicer znana po kvalitetnih bluetooth slušalkah za telefoniranje, se je odločila stopiti v glasbene vode. Zvočniku Jabra Solemate, ki se že nekaj časa uspešno prodaja, se sedaj pridružujejo še tri slušalke. Jabra Vox slušalke za v uho in naglavne Jabra Revo ter Jabra Revo Wireless. Vse tri slušalke so narejene iz odličnih materialov in testirane za vzdržljivost. Jabra testira moč kabla na 15 kilogramov vlečne sile, naglavne slušalke pa so testirane na padce z višine in raztezanje zgornjega dela slušalk. Za še boljši zvok se je Jabra povezala Dolby-jem. Za iOS in Android naprave ponujajo aplikacijo Jabra-Sound, v kateri je mogoče vklopiti Dolby Digital Plus, ki glasbo naredi nekoliko bolj polno.

Ker pametni telefoni niso najboljši v vzdržljivosti, je bilo v Barceloni mogoče videti kar nekaj rešitev za te težave. Najbolj sta se nam dopadli PowerSkin PoP'n in Duracell Powermat. PoP'n je dodatna baterija za telefone in tablice, ki ima na zadnji strani 24 priseskov, da baterijo prilepimo na zadnjo stran telefona. Na spodnji strani je kratek kabel, s katerim povežemo nahrbtnik s telefonom. Na voljo je za iPhone 5 in naprave, ki se polnijo preko micro USB polnilnika.

Duracell Powermat pristopa k problemu praznih baterij še nekoliko drugače in širše. Za ceno 99$ ponujajo komplet, ki vsebuje polnilno poličko, dodatno baterijo in ohišje za telefon. Komplet je trenutno na voljo za iPhone 4/4S in za Samsung Galaxy S3, v kratkem pa obljubljajo tudi verzijo za iPhone 5. Telefon oblečemo v ohišje in ga postavimo na polnilno poličko, kjer se induktivno polni. Na polički je prostor še za dodatno baterijo, ki se polni na enak način. Na pot vzamemo telefon in dodatno baterijo. Ko nam zmanjka baterije, enostavno priklopimo še dodatno baterijo in življensko dobo telefona podvojimo. Drug, bolj zanimiv del zgodbe pa so polnilne mize s partnerskimi restavracijami, kavarnami in lokali. V Združenih državah je že vedno več lokacij, med njimi tudi nekaj Starbucks kavarn, ki imajo Duracell Powermat mize. Kdorkoli ima telefon v Duracell Powermat ohišju, se mu baterija polni medtem ko on uživa na kavi. Partnerstva počasi širijo tudi v Evropo in Azijo.

albumfotografije
YotaPhone
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki