marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMineva deset let od predstavitve igre Angry Birds
13.12.2019

Pred desetimi leti je luč sveta ugledala igra Angry Birds in v hipu osvojila srca mladih in ne tako mladih uporabnikov. V vseh teh letih so barvaste jezne ptice postale ene najprepoznavnejših likov med mobilnimi igrami.

slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

članki

Motorola Z10 – "banana" številka 2

Deli z ostalimi

26.09.2007
Objavil: Jakob Jurkošek

Razne govorice o naslednici Motorole Z8, so se izkazale za resnične, ko je britanski operater O2 po nesreči ali pa hote predhodno napovedal Motorolo Z10.

Ta aparat s polnim imenom Motorola MOTORIZR Z10 je prav tako kot Z8 pameten telefon z Motorolino ergonomično drsno obliko. To pomeni, da ima mobilnik vgrajen drsni mehanizem, ki zaradi boljšega prileganja obliki dlani, ukrivi aparat. V tem položaju je mobilnik podoben banani in tako se je že Motorole Z8 prijel vzdevek »Banana«, česar se bo zagotovo tudi Z10 stežka izognila.

MOTORIZR Z10 ima 2,2 palčni zaslon ločljivosti QVGA (240 × 320 slikovnih pik) s prikazom 16 milijonov barv in stekleno zaščito, odporno proti praskam. Velik korak naprej v primerjavi z Z8 je vgrajen fotoaparat, ki zajema slike ločljivosti 3,2 milijona slikovnih pik, ima vgrajeno samodejno ostrenje in LED diodo za pomoč pri slikanju v slabših svetlobnih pogojih. Zajemal naj bi tudi video-posnetke QVGA ločljivosti s hitrostjo 30-ih sličic na sekundo.

Še posebej dobro je Motorola Z10 opremljena glede povezljivosti v omrežja, saj podpira štiripasovni GPRS, EDGE in pa dvopasovni HSDPA. Operacijski sistem je identičen tistemu v Z8, torej Symbian UIQ 3.1.

Po predvidevanjih bo MOTORIZR Z10 naprodaj od decembra 2007 po ceni 400 evrov brez davka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki