marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Motorola Z10 – "banana" številka 2


26.09.2007
Objavil: Jakob Jurkošek

Razne govorice o naslednici Motorole Z8, so se izkazale za resnične, ko je britanski operater O2 po nesreči ali pa hote predhodno napovedal Motorolo Z10.

Ta aparat s polnim imenom Motorola MOTORIZR Z10 je prav tako kot Z8 pameten telefon z Motorolino ergonomično drsno obliko. To pomeni, da ima mobilnik vgrajen drsni mehanizem, ki zaradi boljšega prileganja obliki dlani, ukrivi aparat. V tem položaju je mobilnik podoben banani in tako se je že Motorole Z8 prijel vzdevek »Banana«, česar se bo zagotovo tudi Z10 stežka izognila.

MOTORIZR Z10 ima 2,2 palčni zaslon ločljivosti QVGA (240 × 320 slikovnih pik) s prikazom 16 milijonov barv in stekleno zaščito, odporno proti praskam. Velik korak naprej v primerjavi z Z8 je vgrajen fotoaparat, ki zajema slike ločljivosti 3,2 milijona slikovnih pik, ima vgrajeno samodejno ostrenje in LED diodo za pomoč pri slikanju v slabših svetlobnih pogojih. Zajemal naj bi tudi video-posnetke QVGA ločljivosti s hitrostjo 30-ih sličic na sekundo.

Še posebej dobro je Motorola Z10 opremljena glede povezljivosti v omrežja, saj podpira štiripasovni GPRS, EDGE in pa dvopasovni HSDPA. Operacijski sistem je identičen tistemu v Z8, torej Symbian UIQ 3.1.

Po predvidevanjih bo MOTORIZR Z10 naprodaj od decembra 2007 po ceni 400 evrov brez davka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki