marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Moneta v telefonski prodaji

Deli z ostalimi

18.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Mobitel in Nova KBM sta razvila nov kanal Moneta v telefonski prodaji. Ponuja ga že 9 ponudnikov, ki svoje storitve prodajajo tudi na daljavo prek telefona, saj Moneta v telefonski prodaji omogoča uporabnikom nakupe prek svojih mobilnikov na zelo enostaven in uporabniku prijazen način.

Med prvimi ponudniki Monete v telefonski prodaji je 9 ponudnikov, ki želijo svojim kupcem, naročnikom Mobitel GSM/UMTS, naročnikom Debitela ali uporabnikom Monete pri Novi KBM (naročnikom enega od navedenih mobilnih operaterjev ali Mobiuporabnikom), omogočiti hitro, varno in pregledno brezgotovinsko plačevanje z mobilnikom. Prvi ponudniki Monete v telefonski prodaji so Eventim, SNG Drama Ljubljana, SNG Opera in balet Ljubljana, Slovensko narodno gledališče Maribor, Holiday-control.net, Lecka.net, Esiti, Avtobusna postaja Ljubljana in Vzajemna.

Moneta v telefonski prodaji omogoča hitro izpolnitev nakupne želje, saj se naročilo in plačilo z uporabo mobilnika opravi v nekaj korakih. Postopek plačevanja z Moneto v telefonski prodaji je podoben kot pri plačilu z Moneto Internet, a je za uporabnika lahko še hitrejši in prijaznejši. Kupec pokliče telefonski studio in nato vse podrobnosti nakupa opravi v prijetnem pogovoru z operaterjem, ki vodi postopek plačevanja.

Potek plačevanja:
Uporabnik pokliče na številko, napisano v oglasu prodaje na daljavo.
Z operaterjem ponudnika se dogovori za izdelke, storitve, način dostave in ceno.
Operaterju ponudnika pove svojo mobilno številko.
Med pogovorom operater v sistem vnese znesek plačila, opis predmeta nakupa ter mobilno številko kupca.
Uporabnik podatke prejme v obliki sporočila SMS. Če se s transakcijo strinja, operaterju sporoči enkratno geslo, ki je sestavni del prejetega sporočila SMS.
Poleg operaterja potrdi opravljeni nakup tudi potrditveni SMS, ki ga uporabnik prejme ob nakupu.
Če uporabnik potrebuje račun na podjetje ali svoje ime, operaterju pove tudi natančen naslov in davčno številko. Pridobitev sporočila SMS z enkratnim varnostnim geslom in potrditvenega SMS-a je brezplačna.

Moneta je storitev mobilnega plačevanja, ki vključuje plačila z Moneto na internetu, avtomatih, terminalih ter Moneto v telefonski prodaji, ki je bila prvič predstavljena maja 2005, v okviru sejma Hevreka. Z Moneto uporabniki plačujejo na več kot 4.000 prodajnih mestih po vsej Sloveniji, število pa narašča iz dneva v dan. Moneto je uporabilo že prek 100.000 uporabnikov, ki so opravili več kot milijon transakcij. Več informacij o storitvi mobilnega plačevanja Moneta je objavljenih na www.moneta.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki