marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Moneta v telefonski prodaji

Deli z ostalimi

18.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Mobitel in Nova KBM sta razvila nov kanal Moneta v telefonski prodaji. Ponuja ga že 9 ponudnikov, ki svoje storitve prodajajo tudi na daljavo prek telefona, saj Moneta v telefonski prodaji omogoča uporabnikom nakupe prek svojih mobilnikov na zelo enostaven in uporabniku prijazen način.

Med prvimi ponudniki Monete v telefonski prodaji je 9 ponudnikov, ki želijo svojim kupcem, naročnikom Mobitel GSM/UMTS, naročnikom Debitela ali uporabnikom Monete pri Novi KBM (naročnikom enega od navedenih mobilnih operaterjev ali Mobiuporabnikom), omogočiti hitro, varno in pregledno brezgotovinsko plačevanje z mobilnikom. Prvi ponudniki Monete v telefonski prodaji so Eventim, SNG Drama Ljubljana, SNG Opera in balet Ljubljana, Slovensko narodno gledališče Maribor, Holiday-control.net, Lecka.net, Esiti, Avtobusna postaja Ljubljana in Vzajemna.

Moneta v telefonski prodaji omogoča hitro izpolnitev nakupne želje, saj se naročilo in plačilo z uporabo mobilnika opravi v nekaj korakih. Postopek plačevanja z Moneto v telefonski prodaji je podoben kot pri plačilu z Moneto Internet, a je za uporabnika lahko še hitrejši in prijaznejši. Kupec pokliče telefonski studio in nato vse podrobnosti nakupa opravi v prijetnem pogovoru z operaterjem, ki vodi postopek plačevanja.

Potek plačevanja:
Uporabnik pokliče na številko, napisano v oglasu prodaje na daljavo.
Z operaterjem ponudnika se dogovori za izdelke, storitve, način dostave in ceno.
Operaterju ponudnika pove svojo mobilno številko.
Med pogovorom operater v sistem vnese znesek plačila, opis predmeta nakupa ter mobilno številko kupca.
Uporabnik podatke prejme v obliki sporočila SMS. Če se s transakcijo strinja, operaterju sporoči enkratno geslo, ki je sestavni del prejetega sporočila SMS.
Poleg operaterja potrdi opravljeni nakup tudi potrditveni SMS, ki ga uporabnik prejme ob nakupu.
Če uporabnik potrebuje račun na podjetje ali svoje ime, operaterju pove tudi natančen naslov in davčno številko. Pridobitev sporočila SMS z enkratnim varnostnim geslom in potrditvenega SMS-a je brezplačna.

Moneta je storitev mobilnega plačevanja, ki vključuje plačila z Moneto na internetu, avtomatih, terminalih ter Moneto v telefonski prodaji, ki je bila prvič predstavljena maja 2005, v okviru sejma Hevreka. Z Moneto uporabniki plačujejo na več kot 4.000 prodajnih mestih po vsej Sloveniji, število pa narašča iz dneva v dan. Moneto je uporabilo že prek 100.000 uporabnikov, ki so opravili več kot milijon transakcij. Več informacij o storitvi mobilnega plačevanja Moneta je objavljenih na www.moneta.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki