marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaSamsung na 6. mestu na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu
21.10.2019

Samsung Electronics je z blagovno znamko Samsung, vredno 61,1 milijarde dolarjev, zasedel šesto mesto na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu. Družba je dosegla dvoodstotno rast vrednosti blagovne znamke.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

članki

Moneta v telefonski prodaji

Deli z ostalimi

18.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Mobitel in Nova KBM sta razvila nov kanal Moneta v telefonski prodaji. Ponuja ga že 9 ponudnikov, ki svoje storitve prodajajo tudi na daljavo prek telefona, saj Moneta v telefonski prodaji omogoča uporabnikom nakupe prek svojih mobilnikov na zelo enostaven in uporabniku prijazen način.

Med prvimi ponudniki Monete v telefonski prodaji je 9 ponudnikov, ki želijo svojim kupcem, naročnikom Mobitel GSM/UMTS, naročnikom Debitela ali uporabnikom Monete pri Novi KBM (naročnikom enega od navedenih mobilnih operaterjev ali Mobiuporabnikom), omogočiti hitro, varno in pregledno brezgotovinsko plačevanje z mobilnikom. Prvi ponudniki Monete v telefonski prodaji so Eventim, SNG Drama Ljubljana, SNG Opera in balet Ljubljana, Slovensko narodno gledališče Maribor, Holiday-control.net, Lecka.net, Esiti, Avtobusna postaja Ljubljana in Vzajemna.

Moneta v telefonski prodaji omogoča hitro izpolnitev nakupne želje, saj se naročilo in plačilo z uporabo mobilnika opravi v nekaj korakih. Postopek plačevanja z Moneto v telefonski prodaji je podoben kot pri plačilu z Moneto Internet, a je za uporabnika lahko še hitrejši in prijaznejši. Kupec pokliče telefonski studio in nato vse podrobnosti nakupa opravi v prijetnem pogovoru z operaterjem, ki vodi postopek plačevanja.

Potek plačevanja:
Uporabnik pokliče na številko, napisano v oglasu prodaje na daljavo.
Z operaterjem ponudnika se dogovori za izdelke, storitve, način dostave in ceno.
Operaterju ponudnika pove svojo mobilno številko.
Med pogovorom operater v sistem vnese znesek plačila, opis predmeta nakupa ter mobilno številko kupca.
Uporabnik podatke prejme v obliki sporočila SMS. Če se s transakcijo strinja, operaterju sporoči enkratno geslo, ki je sestavni del prejetega sporočila SMS.
Poleg operaterja potrdi opravljeni nakup tudi potrditveni SMS, ki ga uporabnik prejme ob nakupu.
Če uporabnik potrebuje račun na podjetje ali svoje ime, operaterju pove tudi natančen naslov in davčno številko. Pridobitev sporočila SMS z enkratnim varnostnim geslom in potrditvenega SMS-a je brezplačna.

Moneta je storitev mobilnega plačevanja, ki vključuje plačila z Moneto na internetu, avtomatih, terminalih ter Moneto v telefonski prodaji, ki je bila prvič predstavljena maja 2005, v okviru sejma Hevreka. Z Moneto uporabniki plačujejo na več kot 4.000 prodajnih mestih po vsej Sloveniji, število pa narašča iz dneva v dan. Moneto je uporabilo že prek 100.000 uporabnikov, ki so opravili več kot milijon transakcij. Več informacij o storitvi mobilnega plačevanja Moneta je objavljenih na www.moneta.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki