marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Modri zob gostuje na Itak Filmfestu

Deli z ostalimi

16.11.2009
Objavil: Dare Gliha

Modri zob, festival filmov posnetih z mobilnim telefonom, se to jesen pridružuje ITAK Filmfestu. Slednji bo letos praznoval razmah koncepta takojšnjosti v digitalnem komuniciranju, katerega del je tudi filmski posnetek, ki nastane v trenutku, z mobilnim telefonom, ki je vedno pri roki, zato sta festivala Modri zob in ITAK Filmfest tokrat združila moči za še večji festival, ki bo potekal v okviru ljubljanskega filmskega festivala LIFFe.

Glavni kategoriji Modri zob @Itak Filmfesta

V okviru letošnjega festivala bosta torej podeljeni dve veliki nagradi, Velika nagrada Modri zob in Velika nagrada Itak, za dve poglavitni festivalski kategoriji. Modri zob se tudi letos odvija pod pokroviteljstvom Nokie, zato bo nagrajenec prejel najnovejšo Nokio N97, kategorija pa je tokrat zastavljena izrazito odprto, saj ustvarjalcem ne nalagamo nobenih vsebinskih smernic, poudarek je le na vsakodnevnem filmskem izražanju vseh uporabnikov mobilnih telefonov z možnostjo videozajema. Itak Filmfest bo v okviru kategorije Screen 2 Screen uvedel absolutno noviteto na področju mobilnega filma, ki združuje tehnološki napredek in umetniško izražanje v neposrednem prenosu filmskih posnetkov z režiserjevega mobitela v vpogled javnosti – na spletnem mestu filmfest.itak.si.

Ostale kategorije Itak Filmfesta

Ostale kategorije na festivalu Itak Filmfest so še: Dokumentarec – na temo moderne romantike v času družabnih medijev, Rimejk – na priljubljenih predelav slavnih filmskih prizorov, in Videospot – ker tekmovalci posnamejo svoj predlog videospota za pesem Mister Yuppie skupine Lollobrigida, ki jo je mogoče sneti s festivalske spletne strani. Zmagovalci ostalih kategorij bodo ponosni lastniki novih Nokii N86 8MP.

Rok za oddajo vseh filmov je 19. november 2009.

Zmagovalne filme Itak Filmfesta bomo slavili 23. 11. 2009 na velikem platnu v Slovenski Kinoteki v Ljubljani, kjer bodo razglašeni zmagovalci in bodo poleg velike nagrade Modri zob podeljene še nagrade za kategorije Rimejk, Dokumentarec in Videospot. Velika nagrada Itak za zmagovalni film v kategoriji Screen 2 Screen pa bo podeljena 22. 11. 2009 na zaključnem dogodku festivala LIFFe v Cankarjevem domu.

Izkoristite tehnologijo v svoji dlani in sprostite svojo kreativnost! Svoj izdelek lahko prijavite do 19. novembra na filmfest.itak.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki