marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Modri zob gostuje na Itak Filmfestu

Deli z ostalimi

16.11.2009
Objavil: Dare Gliha

Modri zob, festival filmov posnetih z mobilnim telefonom, se to jesen pridružuje ITAK Filmfestu. Slednji bo letos praznoval razmah koncepta takojšnjosti v digitalnem komuniciranju, katerega del je tudi filmski posnetek, ki nastane v trenutku, z mobilnim telefonom, ki je vedno pri roki, zato sta festivala Modri zob in ITAK Filmfest tokrat združila moči za še večji festival, ki bo potekal v okviru ljubljanskega filmskega festivala LIFFe.

Glavni kategoriji Modri zob @Itak Filmfesta

V okviru letošnjega festivala bosta torej podeljeni dve veliki nagradi, Velika nagrada Modri zob in Velika nagrada Itak, za dve poglavitni festivalski kategoriji. Modri zob se tudi letos odvija pod pokroviteljstvom Nokie, zato bo nagrajenec prejel najnovejšo Nokio N97, kategorija pa je tokrat zastavljena izrazito odprto, saj ustvarjalcem ne nalagamo nobenih vsebinskih smernic, poudarek je le na vsakodnevnem filmskem izražanju vseh uporabnikov mobilnih telefonov z možnostjo videozajema. Itak Filmfest bo v okviru kategorije Screen 2 Screen uvedel absolutno noviteto na področju mobilnega filma, ki združuje tehnološki napredek in umetniško izražanje v neposrednem prenosu filmskih posnetkov z režiserjevega mobitela v vpogled javnosti – na spletnem mestu filmfest.itak.si.

Ostale kategorije Itak Filmfesta

Ostale kategorije na festivalu Itak Filmfest so še: Dokumentarec – na temo moderne romantike v času družabnih medijev, Rimejk – na priljubljenih predelav slavnih filmskih prizorov, in Videospot – ker tekmovalci posnamejo svoj predlog videospota za pesem Mister Yuppie skupine Lollobrigida, ki jo je mogoče sneti s festivalske spletne strani. Zmagovalci ostalih kategorij bodo ponosni lastniki novih Nokii N86 8MP.

Rok za oddajo vseh filmov je 19. november 2009.

Zmagovalne filme Itak Filmfesta bomo slavili 23. 11. 2009 na velikem platnu v Slovenski Kinoteki v Ljubljani, kjer bodo razglašeni zmagovalci in bodo poleg velike nagrade Modri zob podeljene še nagrade za kategorije Rimejk, Dokumentarec in Videospot. Velika nagrada Itak za zmagovalni film v kategoriji Screen 2 Screen pa bo podeljena 22. 11. 2009 na zaključnem dogodku festivala LIFFe v Cankarjevem domu.

Izkoristite tehnologijo v svoji dlani in sprostite svojo kreativnost! Svoj izdelek lahko prijavite do 19. novembra na filmfest.itak.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki