marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Mobitel že vzpostavlja HSDPA

Deli z ostalimi

28.09.2006
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel nadgrajuje svoje omrežje UMTS s tehnologijo HSDPA, ki bo na voljo tudi Mobiuporabnikom. S tem tudi v Slovenijo prihaja mobilni prenos podatkov z megabitnimi hitrostmi.

Mobitel že sedaj nudi pester izbor podatkovnih kartic HSDPA, v prihodnosti pa bodo na voljo tudi mobilni telefoni s podporo megabitnim prenosnim hitrostim.

Mobitel nadgrajuje svoje omrežje UMTS s tehnologijo HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) in kot prvi slovenski operater omogoča mobilni prenos podatkov z megabitnimi hitrostmi. Strokovnjaki družbe Mobitel so zadovoljni z rezultati preizkušanja HSDPA. Terminalna oprema že sedaj omogoča do 1,8 Mb/s v smeri proti uporabniku in do 384 kb/s v smeri proti omrežju, v prihodnje pa napovedujejo mobilni prenos podatkov s hitrostjo do 3,6 Mb/s. HSDPA z višjo hitrostjo prenosa podatkov omogoča bolj zmogljiv mobilni širokopasovni dostop do interneta, elektronske pošte in informacijskih sistemov ter uporabo najzahtevnejših multimedijskih storitev.

Za uporabo megabitnih hitrosti uporabniki potrebujejo primerne mobilnike oziroma PC-kartice HSDPA. Mobitel že sedaj po ugodnih cenah zagotavlja različne modele PC-kartic HSDPA, v prihodnjih mesecih pa bo ponudbo še bogatil, saj HSDPA v svojih modelih PC-kartic in mobilnikov napovedujejo vsi vodilni proizvajalci. Terminali HSDPA delujejo tako v omrežjih UMTS kot tudi GSM/GPRS. Zagotovljeno je samodejno prehajanje med omrežji, povsod, kjer je omrežje UMTS nadgrajeno s HSDPA pa je omogočena megabitna hitrost podatkovnega prenosa. HSDPA je možno uporabljati tudi v tujini, povsod, kjer ima Mobitel sklenjeno gostovanje UMTS in je tamkajšnji operater svoje omrežje že nadgradil s HSDPA. Ker to tehnologijo uvajajo skoraj vsi napredni mobilni operaterji po svetu, bo megabitni mobilni prenos kmalu omogočen v večini razvitih držav sveta.

Mag. Bojan Dremelj, direktor družbe Mobitel in predsednik uprave Telekoma Slovenije pozdravlja novost v Mobitelovi ponudbi: »Sem eden prvih uporabnikov HSDPA in sem navdušen. Gre za velik korak v mobilnih telekomunikacijah in prepričan sem, da bo navdušil naše uporabnike. HSDPA dopolnjuje celovito ponudbo Skupine Telekom Slovenije, saj megabitni širokopasovni dostop omogočamo ne samo po »žicah«, temveč tudi po »zraku«. Naši uporabniki si zaslužijo najboljše storitve po ugodni ceni. Skupen cilj vseh članic Skupine Telekom Slovenije je storiti vse, da zagotovimo njihovo zadovoljstvo.«

Dr. Mitja Štular, direktor Področja za tehnologijo v Mobitelu napoveduje hitro uveljavitev HSDPA: »Tehnologija, s katero so omogočene megabitne prenosne hitrosti, prinaša veliko prednosti za uporabnike, zato sem prepričan, da se jih bo večina odločila za mobilne terminale, ki poleg UMTS podpirajo tudi HSDPA.«

HSDPA bo omogočen v celotnem omrežju Mobitel UMTS, ki pokriva že več kot 70% prebivalstva Slovenije. Proces nadgradnje celotnega omrežja UMTS poteka postopno in bo končan v nekaj mesecih. HSDPA je že sedaj omogočen na več sprejemno-oddajnih postajah v Ljubljani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki