marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Mobitel ob 20-letnici vklopil 1000. bazno postajo GSM

Deli z ostalimi

18.05.2011
Objavil: Thomas Bergant

Mobitel je ob 20. obletnici mobilne telefonije in 15. obletnici sistema GSM v Sloveniji v svoje omrežje vklopil 1000. bazno postajo GSM. Mobitel je kot prvi slovenski mobilni operater domačim uporabnikom predstavil mobilne telekomunikacije, z rednim posodabljanjem in nadgrajevanjem omrežja pa vedno nove in v tistem času najsodobnejše storitve. Omrežje NMT je vzpostavil že leta 1991, leta 1996 pa še sistem GSM.

Mobitel je ob 20. obletnici svojega delovanja ter hkrati ob 20-letnici mobilne telefonije in 15-letnici sistema GSM v Sloveniji v svoje omrežje vklopil 1000. bazno postajo GSM. Bazna postaja v bližini Šentviškega predora je izboljšala predvsem pokrivanje avtoceste na relaciji Šentvid-Šmartno, pa tudi območje ob cestni povezavi med naselji Vižmarje in Ježica ter posamezne predele naselij Šentvid, Brod in Vižmarje.

V Mobitelu so ponosni, da je družba ključni akter razvoja mobilnih telekomunikacij v Sloveniji. Mobitel je namreč v Slovenijo pripeljal tako analogno (NMT) kot digitalno (GSM) mobilno telefonijo, med prvimi operaterji na svetu pa tudi tretjo generacijo (UMTS), ki je s hitrim prenosom podatkov prinesla povsem nove razsežnosti mobilnih telekomunikacij.

Kljub dokaj poznemu začetku mobilne telefonije se je Slovenija zahvaljujoč Mobitelu hitro razvila v sodobno telekomunikacijsko državo, ki glede na ponudbo in število uporabnikov mobilnih telekomunikacij sodi v sam vrh razvitih držav. V skrbi za uporabnike je Mobitel redno nadgrajeval in izboljševal svoje omrežje, Mobitelova ponudba pa danes omogoča vse napredne tehnologije storitev mobilnih telekomunikacij, GSM, GPRS, EDGE, UMTS, HSPA in HSPA+ ter WLAN. S tem je slovenskim uporabnikom na voljo širok nabor naprednih storitev, kot so konvergenca govornih storitev, obdelava in prenos podatkov, internet, video, televizija, oglaševanje, lokacijske storitve in ustvarjanje socialnih mrež. Ker pa Mobitel danes dela za jutri, je že pripravljen na prihodnost, ki jo prinaša nova tehnologija LTE.

Za kakovost omrežja je Mobitel leta 2008 na podlagi neodvisne raziskave prejel priznanje Najboljše tehnično omrežje revije Connect. Mobitel z nenehnim razvojem in izboljševanjem omrežja, katerega rezultat je tudi jubilejna 1000. bazna postaja, še naprej aktivno zagotavlja najboljšo kakovost storitev za uporabnike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki