marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Mobitel napoveduje tehnologijo HSDPA

Deli z ostalimi

20.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel, ki je uporabnikom med prvimi v svetu in kot edini slovenski operater ponudila storitve UMTS, z novo ponudbo dveh PC-podatkovnih kartic že napoveduje nov korak proti 3,5 generaciji mobilnih telekomunikacij v Sloveniji.

Mobitelovim uporabnikom sta po novem na voljo kartici Option GlobeTrotter HSDPA ter Novatel Wireless Merlin U740, ki poleg delovanja v omrežjih GSM/GPRS in UMTS podpirata tudi tehnologijo HSDPA s hitrostjo prenosa do 1,8 Mb/s.

Družba Mobitel je obogatila svojo spomladansko ponudbo z novima PC-podatkovnima karticama, ki podpirata tehnologijo HSDPA (High Speed Downlink Packet Access). V ponudbo se tako uvrščata kartici Option GlobeTrotter HSDPA ter Novatel Wireless Merlin U740. Poleg delovanja v omrežjih GSM/GPRS in UMTS sta obe kartici odprti v prihodnost, saj podpirata tudi tehnologijo HSDPA.

Uporabniki bodo z nakupom kartic pridobili možnost uporabe najsodobnejših tehnologij mobilnega podatkovnega prenosa doma in v tujini, ob tem pa podpora HSDPA predstavlja dolgoročno rešitev, saj omogoča prehod na tretjo in pol generacijo mobilnih telekomunikacij. Že tehnologija UMTS s hitrejšim prenosom podatkov (do 384 Kb/s) omogoča bogatejšo uporabniško izkušnjo, tehnologija HSDPA pa bo že v prvi fazi omogočala nadaljnji 5-6-krat hitrejši prenos podatkov.

Družba Mobitel bo v drugi polovici leta 2006 začela preizkušati tehnologijo HSDPA, čemur bo sledila postopna nadgradnja omrežja UMTS. Prednosti tehnologije HSDPA bodo tako na voljo Mobitelovim uporabnikom z novima HSDPA-karticama po končani nadgradnji. Komercialna uvedba tehnologije HSDPA je predvidena v začetku prihodnjega leta. Tehnologija HSDPA predstavlja nadgradnjo omrežja tretje generacije mobilnih telekomunikacij UMTS, ki bo omogočala bistveno višje prenosne hitrosti. Že v prvi fazi bo omogočena hitrost prenosa do 1,8 Mb/s, z razvojem tehnologije in terminalov pa se bo povzpela do 3,6 Mb/s in več.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki