marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Mobitel uspešno s HSDPA in EDGE

Deli z ostalimi

06.03.2007
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel učinkovito nadgrajuje svoja mobilna omrežja z najsodobnejšimi tehnologijami. Nadgradnja s tehnologijo HSDPA in EDGE poteka skladno z načrti in bo končana v prihodnjih mesecih. Nadgrajenih je že 70 odstotkov Mobitelovih omrežij.

Družba Mobitel učinkovito in skladno z načrti nadgrajuje svoja mobilna omrežja. Tehnične ekipe Mobitela so že omogočile megabitne prenosne hitrosti s tehnologijo HSDPA (do 3,6 Mb/s) v 70 odstotkih omrežja Mobitel UMTS. Hitro napreduje tudi nadgradnja omrežja GSM s tehnologijo EDGE. Obe omrežji bosta dokončno nadgrajeni v prihodnjih mesecih.

Dr. Mitja Štular, direktor Področja za tehnologijo v Mobitelu: "Zadovoljen sem s hitrostjo nadgradnje Mobitelovih omrežij. Naš cilj je uporabnikom povsod, kjer imajo na voljo signal Mobitelovih omrežij, zagotoviti najboljšo uporabniško izkušnjo. Naša omrežja so tako med najboljšimi in najbolj sodobnimi v svetu."

Signal omrežja Mobitel UMTS pokriva že 71,8 % prebivalstva. Razširjenost uporabe Mobitel UMTS hitro narašča, uporabnikov tretje generacije mobilnih telekomunikacij je že 120 tisoč.

Mobitel tudi v Planici
Družba Mobitel bo tudi letos zagotovila pokritost s signalom omrežja UMTS/HSDPA v Planici. Vsem uporabnikom pa bo na portalu Planet pripravila celovit pregled dogajanja v Planici. Do 15. marca bo na Planetu potekala tudi velika nagradna igra Peljite avtobus prijateljev v Planico. Srečnega nagrajenca bo Planet popeljal na ogled finala svetovnega pokala smučarskih skokov, ki bo 25. marca v Planici, in sicer z avtobusom, na katerega bo povabil svoje prijatelje in znance. Nagradna vprašanja in vsebine, povezane s Planico, uporabniki najdejo na mobilnem Planetu v sklopih Novo in Šport, za hitri dostop do nagradne igre pa lahko pošljejo SMS-sporočilo z vsebino P PLANICA na 1919.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki