marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Mobitel LTE/4G tudi za uporabnike predplačniškega mobilnega interneta


02.09.2013
Objavil: Thomas Bergant

Telekom Slovenije je kot prvi slovenski operater prednosti hitrega prenosa podatkov LTE ponudil tudi uporabnikom predplačniškega mobilnega interneta. Prenos podatkov Mobitel LTE/4G je na voljo v okviru obstoječih paketov predplačniškega mobilnega interneta kot brezplačna dodatna storitev, ki si jo uporabnik vklopi po želji.

Do omrežja Mobitel LTE/4G nato dostopa povsod, kjer je zagotovljena ustrezna pokritost LTE, to je v 55 slovenskih krajih, s čimer je zagotovljena skoraj 50-odstotna pokritost prebivalstva. S tem se je Slovenija uvrstila med prve države na svetu, kjer je hitri prenos podatkov LTE na voljo tudi v okviru predplačniške ponudbe.

Pogoji za uporabo hitrega prenosa podatkov Mobitel LTE/4G so sicer enaki kot za naročnike: uporabnik potrebuje napravo s podporo LTE (osebni ali tablični računalnik, USB-modem, mobilno dostopno točko WiFi), USIM-kartico ter vklopljeno storitev Hitri internet LTE/4G. Uporabniki predplačniškega mobilnega interneta, ki želijo za prenos podatkov uporabljati omrežje Mobitel LTE/4G, pošljejo sporočilo SMS s ključno besedo LTE na številko 1918 ali vklop hitrega prenosa podatkov LTE uredijo prek portala moj.telekom.si.

Z novo ponudbo LTE Telekoma Slovenije so sodobne tehnologije, ki zagotavljajo bistvene večje prenosne hitrosti in s tem novo kakovost mobilnega interneta, dostopne širšemu krogu uporabnikov. Ponudba namreč poleg naročnikov vključuje tudi predplačniške uporabnike, ki spletni dostop praviloma potrebujejo le občasno. Tako lahko s paketi predplačniškega mobilnega interneta zakupijo toliko dni neomejenega interneta, kolikor ga potrebujejo, kar je nadvse dobrodošlo tudi tujcem, ki so v Sloveniji le začasno, pa tudi za vse, ki želijo mobilni internet uporabljati brez naročnine.

Pri tem imajo na voljo cenovno ugodno ponudbo, saj en dan internetnega dostopa stane le 2 evra, 30 dni 10 evrov in 100 dni samo 20 evrov. Izbirajo lahko med dvema paketoma, prvi po ceni 9,90 evra nudi SIM-kartico za prenos podatkov, drugi pa za 79 evrov poleg SIM-karnitice vključuje še mobilno dostopno točko ZTE MF60 uFi. Ob uvedbi ponudbe LTE za predplačniške uporabnike je v ponudbi nov paket, ki v E-trgovini omogoča nakup USB LTE-modema Huawei E3276 po ugodni ceni 99 evrov. V ponudbi Mobitel LTE/4G pa sta še dve LTE-dostopni točki, ZTE MF91D in Huawei E5776s. Navedene cene vključujejo DDV.
Telekom Slovenije je omrežje Mobitel LTE/4G predstavil letos pomladi, v samo petih mesecih od uvedbe pa je uspel zagotoviti skoraj 50-odstotno pokritost prebivalstva z LTE-signalom, s hitrostmi do 100 Mb/s v smeri proti uporabniku in do 50 Mb/s v smeri od uporabnika. Omrežje LTE tvori 157 baznih postaj in je na voljo v 55 krajih. Hkrati je v ponudbi že 21 naprav LTE, od mobilnih telefonov do tabličnih računalnikov ter modemov USB in MiFi, po akcijskih cenah, z možnostjo nakupa na obroke.
Telekom Slovenije je ponudbo naprav LTE obogatil s privlačnimi novostmi, težko pričakovanim tabličnim računalnikom Samsung Galaxy TAB 3 8.0 LTE, pametni telefon Samsung Galaxy S4 Active, odporen na vodo in prah, ter mobitel Samsung Galaxy S4 Zoom z izjemno kamero. Zmogljive naprave družine Galaxy S4 so v ponudbi po akcijskih cenah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki