marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Mobitel je v svoje omrežje vpeljal IPv6


20.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Mobitelovi strokovnjaki so uspešno omogočili sodobni internetni protokol IPv6 v Mobitelovem omrežju. Po uspešnih preizkušanjih je sledila tudi integracija v produkcijsko okolje, odslej pa je IPv6 brez doplačila na voljo Mobitelovim uporabnikom.

Mobitelovi strokovnjaki so uspešno zaključili kompleksen projekt implementacije internetnega protokola IPv6 v Mobitelovo omrežje in komercialno ponudbo. IPv6 pri Mobitelu testno deluje že dalj časa, odslej pa je tudi komercialno na voljo vsem Mobitelovim uporabnikom.

IPv6 je brez dodatnih stroškov na voljo vsem naročnikom Mobitel GSM/UMTS, ki na številko 1918 pošljejo ključno besedo IPv6. V povratnem sporočilu prejmejo podatke o nastavitvah mobilnega aparata. V tem trenutku protokol IPv6 že podpirajo novi mobilniki s Symbian OS, pričakovano pa je, da bo IPv6 v kratkem omogočen tudi na večini novih mobilnikov.

Direktor Področja za tehnologijo v Mobitelu, mag. Matjaž Beričič: »Slovenija je z Mobitelom pri uvajanju protokola IPv6 med vodilnimi v svetu. Celovita podpora protokolu IPv6 pri Mobitelu je temelj, s katerim lahko Mobitelovi uporabniki že sedaj dostopajo tudi do vsebin IPv6 naslovnega prostora, ki je ključen za prihodnost interneta oziroma t. i. 'interneta stvari', saj je naslovni prostor IPv4, na katerem temelji večina današnjega interneta, praktično zaseden. Prehod na IPv6 je pomemben korak v prihodnost – pravzaprav je to eden od strateško najbolj pomembnih tehnoloških premikov v zadnjih letih. Pri Mobitelu smo med prvimi mobilnimi operaterji na svetu, ki imajo IPv6 v produkciji. Tudi to nam omogoča, da s pomočjo najboljšega in najbolj varnega omrežja še naprej zagotavljamo najmodernejše storitve.«

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki