marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaObjavljen seznam mobilnikov Samsung z nadgradnjo na Android 10
23.09.2019

Na spletu se je pojavil seznam Samsungovih mobilnikov, ki bodo dobili nadgradnjo operacijskega sistema na Android 10. Čeprav ne gre za seznam s strani Samsunga pa le-ta vseeno izgleda precej verodostojen.

slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Münchnu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

članki

Mobitel je v svoje omrežje vpeljal IPv6

Deli z ostalimi
Mobitel

20.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Mobitelovi strokovnjaki so uspešno omogočili sodobni internetni protokol IPv6 v Mobitelovem omrežju. Po uspešnih preizkušanjih je sledila tudi integracija v produkcijsko okolje, odslej pa je IPv6 brez doplačila na voljo Mobitelovim uporabnikom.

Mobitelovi strokovnjaki so uspešno zaključili kompleksen projekt implementacije internetnega protokola IPv6 v Mobitelovo omrežje in komercialno ponudbo. IPv6 pri Mobitelu testno deluje že dalj časa, odslej pa je tudi komercialno na voljo vsem Mobitelovim uporabnikom.

IPv6 je brez dodatnih stroškov na voljo vsem naročnikom Mobitel GSM/UMTS, ki na številko 1918 pošljejo ključno besedo IPv6. V povratnem sporočilu prejmejo podatke o nastavitvah mobilnega aparata. V tem trenutku protokol IPv6 že podpirajo novi mobilniki s Symbian OS, pričakovano pa je, da bo IPv6 v kratkem omogočen tudi na večini novih mobilnikov.

Direktor Področja za tehnologijo v Mobitelu, mag. Matjaž Beričič: »Slovenija je z Mobitelom pri uvajanju protokola IPv6 med vodilnimi v svetu. Celovita podpora protokolu IPv6 pri Mobitelu je temelj, s katerim lahko Mobitelovi uporabniki že sedaj dostopajo tudi do vsebin IPv6 naslovnega prostora, ki je ključen za prihodnost interneta oziroma t. i. 'interneta stvari', saj je naslovni prostor IPv4, na katerem temelji večina današnjega interneta, praktično zaseden. Prehod na IPv6 je pomemben korak v prihodnost – pravzaprav je to eden od strateško najbolj pomembnih tehnoloških premikov v zadnjih letih. Pri Mobitelu smo med prvimi mobilnimi operaterji na svetu, ki imajo IPv6 v produkciji. Tudi to nam omogoča, da s pomočjo najboljšega in najbolj varnega omrežja še naprej zagotavljamo najmodernejše storitve.«

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki