marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaSamsung na 6. mestu na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu
21.10.2019

Samsung Electronics je z blagovno znamko Samsung, vredno 61,1 milijarde dolarjev, zasedel šesto mesto na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu. Družba je dosegla dvoodstotno rast vrednosti blagovne znamke.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

članki

Mobilniki z 12 GB diski

Deli z ostalimi

23.02.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri podjetju Seagate so predstavili trdi disk za mobilnike kapacitete 12 GB. Novi disk je za 23 % manjši, ima 50 % večjo shranjevalno kapaciteto ter porabi 30 % manj energije, kot trenutni diski velikosti enega palca.

Serija ST1.3 predstavlja drugi disk omenjenega podjeta s pravokotnim snemanjem in obenem prvi v kategoriji 1-palčnih diskov s pravokotnim snemanjem.

"Prenosni video posnetki "na zahtevo" predstavljajo proizvajalcem mobilnih telefonov nove priložnosti zaslužka. Ker potrošniki zahtevajo dosegljivost video vsebin kadarkoli in kjerkoli, so postale potrebe po majhnih trdih diskih velikih kapacitet čedalje bolj očitne," je povedal Brodie Keast, eden izmed vodilnih mož pri podjetju Seagate. "Proizvajalci mobilnih telefonov in zabavne elektronike potrebujejo partnerja za shranjevanje podatkov. Ponudimo lahko kompletno poslovno in tehnološko partnerstvo, ki omogoča rast na tem konkurenčnem tržnem segmentu."

Novi disk iz serije ST1.3 ponuja nove funkcije, namenjene potrošnikom mobilnih medijev. Z merami 40 x 30 x 5 mm omogoča lažje oblikovanje medijskih predvajalnikov in se lepo prilega v trenutne preklopne in tablične mobilnike. Seagate pa je poleg zanesljive zaščite G-Force omogočil tudi t.i. "drop sensor", ki bo omogočil povečanje odpornosti na tresljaje do 33 % oz. do 2000G med delovanjem. Kar pomeni v praksi, da bo disk preživel padec na beton ali keramiko z 1,5 metra višine. Seveda pod pogojem, da bo pravilno nameščen v napravo.

Ljudje pogosto uporabljajo svoje mobilne telefone, dlančnike in druge naprave med hojo, tekom ali med drugimi fizičnimi aktivnostmi. Novi disk pa se bo razlikoval od drugih podobnih naprav, predvsem, ker je narejen, da zelo dobro kompenzira aktivnosti uporabnika. Disk vsebuje tudi t.i. "RunOn" tehnologijo, ki omogoča, da pogon avtomatično obdrži bralne glave na plošči, medtem ko je naprava v gibanju. Posledično lahko ta tehnologija poveča zanesljivost in uporabnikovo zadovoljstvo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki