marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Mobilniki z 12 GB diski

Deli z ostalimi

23.02.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri podjetju Seagate so predstavili trdi disk za mobilnike kapacitete 12 GB. Novi disk je za 23 % manjši, ima 50 % večjo shranjevalno kapaciteto ter porabi 30 % manj energije, kot trenutni diski velikosti enega palca.

Serija ST1.3 predstavlja drugi disk omenjenega podjeta s pravokotnim snemanjem in obenem prvi v kategoriji 1-palčnih diskov s pravokotnim snemanjem.

"Prenosni video posnetki "na zahtevo" predstavljajo proizvajalcem mobilnih telefonov nove priložnosti zaslužka. Ker potrošniki zahtevajo dosegljivost video vsebin kadarkoli in kjerkoli, so postale potrebe po majhnih trdih diskih velikih kapacitet čedalje bolj očitne," je povedal Brodie Keast, eden izmed vodilnih mož pri podjetju Seagate. "Proizvajalci mobilnih telefonov in zabavne elektronike potrebujejo partnerja za shranjevanje podatkov. Ponudimo lahko kompletno poslovno in tehnološko partnerstvo, ki omogoča rast na tem konkurenčnem tržnem segmentu."

Novi disk iz serije ST1.3 ponuja nove funkcije, namenjene potrošnikom mobilnih medijev. Z merami 40 x 30 x 5 mm omogoča lažje oblikovanje medijskih predvajalnikov in se lepo prilega v trenutne preklopne in tablične mobilnike. Seagate pa je poleg zanesljive zaščite G-Force omogočil tudi t.i. "drop sensor", ki bo omogočil povečanje odpornosti na tresljaje do 33 % oz. do 2000G med delovanjem. Kar pomeni v praksi, da bo disk preživel padec na beton ali keramiko z 1,5 metra višine. Seveda pod pogojem, da bo pravilno nameščen v napravo.

Ljudje pogosto uporabljajo svoje mobilne telefone, dlančnike in druge naprave med hojo, tekom ali med drugimi fizičnimi aktivnostmi. Novi disk pa se bo razlikoval od drugih podobnih naprav, predvsem, ker je narejen, da zelo dobro kompenzira aktivnosti uporabnika. Disk vsebuje tudi t.i. "RunOn" tehnologijo, ki omogoča, da pogon avtomatično obdrži bralne glave na plošči, medtem ko je naprava v gibanju. Posledično lahko ta tehnologija poveča zanesljivost in uporabnikovo zadovoljstvo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki