marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Mobilniki z 12 GB diski


23.02.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri podjetju Seagate so predstavili trdi disk za mobilnike kapacitete 12 GB. Novi disk je za 23 % manjši, ima 50 % večjo shranjevalno kapaciteto ter porabi 30 % manj energije, kot trenutni diski velikosti enega palca.

Serija ST1.3 predstavlja drugi disk omenjenega podjeta s pravokotnim snemanjem in obenem prvi v kategoriji 1-palčnih diskov s pravokotnim snemanjem.

"Prenosni video posnetki "na zahtevo" predstavljajo proizvajalcem mobilnih telefonov nove priložnosti zaslužka. Ker potrošniki zahtevajo dosegljivost video vsebin kadarkoli in kjerkoli, so postale potrebe po majhnih trdih diskih velikih kapacitet čedalje bolj očitne," je povedal Brodie Keast, eden izmed vodilnih mož pri podjetju Seagate. "Proizvajalci mobilnih telefonov in zabavne elektronike potrebujejo partnerja za shranjevanje podatkov. Ponudimo lahko kompletno poslovno in tehnološko partnerstvo, ki omogoča rast na tem konkurenčnem tržnem segmentu."

Novi disk iz serije ST1.3 ponuja nove funkcije, namenjene potrošnikom mobilnih medijev. Z merami 40 x 30 x 5 mm omogoča lažje oblikovanje medijskih predvajalnikov in se lepo prilega v trenutne preklopne in tablične mobilnike. Seagate pa je poleg zanesljive zaščite G-Force omogočil tudi t.i. "drop sensor", ki bo omogočil povečanje odpornosti na tresljaje do 33 % oz. do 2000G med delovanjem. Kar pomeni v praksi, da bo disk preživel padec na beton ali keramiko z 1,5 metra višine. Seveda pod pogojem, da bo pravilno nameščen v napravo.

Ljudje pogosto uporabljajo svoje mobilne telefone, dlančnike in druge naprave med hojo, tekom ali med drugimi fizičnimi aktivnostmi. Novi disk pa se bo razlikoval od drugih podobnih naprav, predvsem, ker je narejen, da zelo dobro kompenzira aktivnosti uporabnika. Disk vsebuje tudi t.i. "RunOn" tehnologijo, ki omogoča, da pogon avtomatično obdrži bralne glave na plošči, medtem ko je naprava v gibanju. Posledično lahko ta tehnologija poveča zanesljivost in uporabnikovo zadovoljstvo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki