marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Mobilni internet prinaša večji dobiček kot internet na PC

Deli z ostalimi

07.10.2008
Objavil: Igor Prešeren

Na Japonskem je bila opravljena raziskava, ki je preučevala priljubljenost dostopanja do interneta preko mobilnih telefonov. Rezultati so bili nadvse zanimivi, saj so raziskovalci ugotovili, da mobilne platforme pomagajo krepiti lojalnost kupcev.

V svoji študiji sta Philip Sugai in Donghun Kim iz Japonske Mednarodne Univerze preučevala, kaj ljudje mislijo o spletnih storitvah, ko do njih dostopajo preko mobilnih telefonov in kaj ko do njih dostopajo prek osebnih računalnikov. Njihov zaključek, da so uporabniki mobilnih telefonov pripravljeni plačati več za svoje priljubljene storitve kot tisti na PC-jih, bo šokiral precej ponudnikov the storitev na zahodu.

Sugai tudi razloži zakaj je temu tako. “Mobilne platforme so bile vedno obravnavane za slabše, manj zmogljive napram osebnim računalnikom. To se je dogajalo od samega začetka mobilnih storitev. Toda ti rezultati kažejo, da sedaj ni več tako, še posebej če gledamo na enega izmed ključnih elementov, ki družbam prinašajo dobiček. To pa je lojalnost in zaupanje kupcev.
Če se želijo operaterji omrežij s strani najbolj razvitega mobilnega trga na svetu kaj naučiti, je očitno da lahko začnejo z obiskom Sugaijevega centra Mobile Consumer Lab na Japonskem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki