marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Mobilna konferenca MWC 2012 odprla vrata

Deli z ostalimi

27.02.2012
Objavil: Dare Gliha

Danes je svoja vrata odprla mobilna konferenca Mobile World Congress 2012, ki bo v Barceloni potekala do 1. marca. Tudi letos so se proizvajalci odločili na njej predstaviti svoje novosti, zato je Barcelona trenutno kraj, kjer mora biti vsak mobilni navdušenec.

To dokazuje tudi število obiskovalcev, saj organizatorji pričakujejo preko 60.000 obiskovalcev in 2.000 novinarjev iz vsega sveta.

Glavna nit sejma so predvsem novi zmogljivi mobilniki, katere poganjajo štirijedrni procesorji, hkrati pa bomo videli tudi veliko novih tablic. Pa si oglejmo, kaj bodo predstavili nekateri večji proizvajalci.

Že pred kongresom je bilo znano, da Samsung ne bo pokazal naslednika dobro prodajanega modela Galaxy S II, torej Galaxy S III. So pa zato predstavili novi tablici Galaxy Tab 2 10.1 ter 7.0 in Galaxy Note 10.1 Od mobilnikov je tu Galaxy Beam, predstavili pa so tudi Galaxy Ace 2 ter Galaxy Mini 2. Zadnji predstavljeni mobilnik pa je Galaxy S WiFi 4.2, ki bo ponujal mobilne igre in po besedah podjetja odlično Android izkušnjo.

Polek novo predstavljenih telefonov in tablic pri Samsungu predstavljajo že prej videna Galaxy S Advanced in Tocco Lite 2.

Sony je pričel mobilnike tržiti pod lastno blagovno znamko, na ogled pa so postavili že predstavljeni model Xperia S. Poleg njega so predstavili še dva modela in sicer Xperia P in Xperia U.

Finci so na ogled s seboj prinesli kar nekaj novosti, tako v vstopnem kot v "hi-end" razredu. Tako si lahko ogledamo novo različico Lumie 900, ter novo Lumio 610. Pravi fotografski mobilnik pa so predstavili z modelom 808 Pureview, ki premore senzor z ločljivostjo kar 41MP, za delovanje pa skrbi operacijski sistem Symbian Belle.

Tajvanski HTC je na mobilnem kongresu vedno predstavil novosti, tako da smo to pričakovali tudi letos. Tako so prvič na ogled postavili modele Optimus One X, S in V.

Tudi LG je predstavil obilico novosti, med katere štejemo zastavonošo Optimus 4X HD. Predstavili so tudi novo serijo mobilnikov L-Style, predstavniki pa so modeli L3, L5 in L7. Tudi v mobilnike vstopa 3D svet, pri LG-ju so v tem duhu predstavili model Optimus 3D Max, ki prikazuje na zaslonu tako 2D, kot 3D dimenziji, poskrbi pa tudi za pretvorbo 2D aplikacij v 3D. Na razstavnem prostoru sem opazil tudi zanimiv model Optimus Vu, ki ima za današnje razmere "čudno" razmerje zaslona in sicer 4:3.

MWC 2012 se bo odvijala do prvega marca, v štirih dneh pa lahko na obkonferenčnih razstavnih prostorih vidimo ogromno raznih mobilnikov, tablic, kot tudi dodatne opreme in orodij za raziskovalce. Sam sejem je razdeljen na sklope, ki si jih na čudoviti lokaciji okoli muzeja umetnosti lahko ogledajo vsi, ki so na dogodek prišli.

Za vse, ki pa se dogodka niste mogli udeležiti, pa si lahko v naši fotogaleriji ogledate slike iz dogodka in si ustvarite lastno mnenje. Prav tako si med predstavitvami mobilnikov lahko ogledate tudi novosti, ki so bile danes predstavljene.

Slike dogodka si lahko ogledate v našem albumu: KLIK

Na koncu bi se za povabilo na konferenco zahvalil še podjetju Samsung.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki