marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Mobilna konferenca MWC 2012 odprla vrata


27.02.2012
Objavil: Dare Gliha

Danes je svoja vrata odprla mobilna konferenca Mobile World Congress 2012, ki bo v Barceloni potekala do 1. marca. Tudi letos so se proizvajalci odločili na njej predstaviti svoje novosti, zato je Barcelona trenutno kraj, kjer mora biti vsak mobilni navdušenec.

To dokazuje tudi število obiskovalcev, saj organizatorji pričakujejo preko 60.000 obiskovalcev in 2.000 novinarjev iz vsega sveta.

Glavna nit sejma so predvsem novi zmogljivi mobilniki, katere poganjajo štirijedrni procesorji, hkrati pa bomo videli tudi veliko novih tablic. Pa si oglejmo, kaj bodo predstavili nekateri večji proizvajalci.

Že pred kongresom je bilo znano, da Samsung ne bo pokazal naslednika dobro prodajanega modela Galaxy S II, torej Galaxy S III. So pa zato predstavili novi tablici Galaxy Tab 2 10.1 ter 7.0 in Galaxy Note 10.1 Od mobilnikov je tu Galaxy Beam, predstavili pa so tudi Galaxy Ace 2 ter Galaxy Mini 2. Zadnji predstavljeni mobilnik pa je Galaxy S WiFi 4.2, ki bo ponujal mobilne igre in po besedah podjetja odlično Android izkušnjo.

Polek novo predstavljenih telefonov in tablic pri Samsungu predstavljajo že prej videna Galaxy S Advanced in Tocco Lite 2.

Sony je pričel mobilnike tržiti pod lastno blagovno znamko, na ogled pa so postavili že predstavljeni model Xperia S. Poleg njega so predstavili še dva modela in sicer Xperia P in Xperia U.

Finci so na ogled s seboj prinesli kar nekaj novosti, tako v vstopnem kot v "hi-end" razredu. Tako si lahko ogledamo novo različico Lumie 900, ter novo Lumio 610. Pravi fotografski mobilnik pa so predstavili z modelom 808 Pureview, ki premore senzor z ločljivostjo kar 41MP, za delovanje pa skrbi operacijski sistem Symbian Belle.

Tajvanski HTC je na mobilnem kongresu vedno predstavil novosti, tako da smo to pričakovali tudi letos. Tako so prvič na ogled postavili modele Optimus One X, S in V.

Tudi LG je predstavil obilico novosti, med katere štejemo zastavonošo Optimus 4X HD. Predstavili so tudi novo serijo mobilnikov L-Style, predstavniki pa so modeli L3, L5 in L7. Tudi v mobilnike vstopa 3D svet, pri LG-ju so v tem duhu predstavili model Optimus 3D Max, ki prikazuje na zaslonu tako 2D, kot 3D dimenziji, poskrbi pa tudi za pretvorbo 2D aplikacij v 3D. Na razstavnem prostoru sem opazil tudi zanimiv model Optimus Vu, ki ima za današnje razmere "čudno" razmerje zaslona in sicer 4:3.

MWC 2012 se bo odvijala do prvega marca, v štirih dneh pa lahko na obkonferenčnih razstavnih prostorih vidimo ogromno raznih mobilnikov, tablic, kot tudi dodatne opreme in orodij za raziskovalce. Sam sejem je razdeljen na sklope, ki si jih na čudoviti lokaciji okoli muzeja umetnosti lahko ogledajo vsi, ki so na dogodek prišli.

Za vse, ki pa se dogodka niste mogli udeležiti, pa si lahko v naši fotogaleriji ogledate slike iz dogodka in si ustvarite lastno mnenje. Prav tako si med predstavitvami mobilnikov lahko ogledate tudi novosti, ki so bile danes predstavljene.

Slike dogodka si lahko ogledate v našem albumu: KLIK

Na koncu bi se za povabilo na konferenco zahvalil še podjetju Samsung.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki