marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Mobilna industrija želi zmanjšati onesnaževanje

Deli z ostalimi

05.10.2006
Objavil: Marko Likar

Skupina operaterjev, predstavnikov okoljevarstvenih organizacij ter mobilnih proizvajalcev, na čelu katere je finska Nokia, so si zadali cilj zmanjšati okolju škodljive vplive, ki jih povzročajo odpadni mobilniki, kateri niso bili reciklirani.

V tej skupini je možno najti ogromno priznanih podjetij in organizacij: Nokia, Motorola, Panasonic Mobile, France Telecom, Orange, Vodafone, TeliaSonera, Intel, Epson ter strokovnjake od WWF, finskega in angleškega Okoljevarstvenega inštituta ter predstavnike European Consumers Organisation.

Člani skupine se zavzemajo za boljše osveščanje ljudi o škodi, ki nastaja zaradi stari mobilnikov in kako se z lahkoto reši problem z reciklažo le-teh.

Skupina želi s posebnimi določili doseči prenehanje uporabe okolju škodljivih materialov, zmanjšati porabo energije, kar želijo doseči s posebnimi opomniki na mobilnikih, da naj se npr. po polnjenju izključi polnilec iz vtičnice. Prav tako želijo doseči višjo število vrnjenih mobilnikov s pomočjo akcij za uporabnike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki