marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Starejši mladostniki prej sprejmejo nove tehnologije

Deli z ostalimi

08.05.2007
Objavil: Marko Likar

Raziskava podjetja JupiterResearch je pokazala, da se mladostniki nad 17 let najbolj zanimajo za najnovejše tehnologije in jih tudi prej sprejmejo. Raziskava je tudi pokazala, da se zanimanje mladostnikov veča z izpopolnjevanjem že obstoječih tehnologij.

Zia Daniell Wigder, glavni raziskovalec pri JupieerResearchu je dejal: ''Sprejemanje tehnologij kot so mobilniki in MP3 predvajalniki je od začetka v večini sprejeta od starejših mladostnikov, s časom pa se razlike izničijo. Za primerjavo naj povem, da je leta 2004 osem odstotkov starejših mladostnikov sprejelo iPod, v primerjavi z dvema odstotkoma mlajših mladostnikov. V roku dveh let je število uporabnikov v obeh kategorijah zraslo za kar 30 odstotkov.''

Trend pri uporabi interneta pa kaže, da ni razlik. Med leti 2002 in 2006 se je uporaba povečala pri vseh mladostnikih, v zadnjih letih pa še za dodatnih 20 odstotkov za vse starostne skupine.

David Schatsky, predsednik JupiterResearcha je ob tem povedal: ''Mladostniki imajo pomembno vlogo pri sprejemanju novih tehnologij in s tem pri njihovem uspehu. Starejši mladostniki dokazano prej sprejmejo nove tehnologije, vendar trg ne sme pozabit na vse mladostnike, saj bo razumevanje njihovega vedenja omogočilo ustvarit primerno strategijo za uspešno trženje novih tehnologij.''

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki