marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Starejši mladostniki prej sprejmejo nove tehnologije

Deli z ostalimi

08.05.2007
Objavil: Marko Likar

Raziskava podjetja JupiterResearch je pokazala, da se mladostniki nad 17 let najbolj zanimajo za najnovejše tehnologije in jih tudi prej sprejmejo. Raziskava je tudi pokazala, da se zanimanje mladostnikov veča z izpopolnjevanjem že obstoječih tehnologij.

Zia Daniell Wigder, glavni raziskovalec pri JupieerResearchu je dejal: ''Sprejemanje tehnologij kot so mobilniki in MP3 predvajalniki je od začetka v večini sprejeta od starejših mladostnikov, s časom pa se razlike izničijo. Za primerjavo naj povem, da je leta 2004 osem odstotkov starejših mladostnikov sprejelo iPod, v primerjavi z dvema odstotkoma mlajših mladostnikov. V roku dveh let je število uporabnikov v obeh kategorijah zraslo za kar 30 odstotkov.''

Trend pri uporabi interneta pa kaže, da ni razlik. Med leti 2002 in 2006 se je uporaba povečala pri vseh mladostnikih, v zadnjih letih pa še za dodatnih 20 odstotkov za vse starostne skupine.

David Schatsky, predsednik JupiterResearcha je ob tem povedal: ''Mladostniki imajo pomembno vlogo pri sprejemanju novih tehnologij in s tem pri njihovem uspehu. Starejši mladostniki dokazano prej sprejmejo nove tehnologije, vendar trg ne sme pozabit na vse mladostnike, saj bo razumevanje njihovega vedenja omogočilo ustvarit primerno strategijo za uspešno trženje novih tehnologij.''

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki