marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Microsoftov SkyBox preimenovan v MyPhone

Deli z ostalimi

27.02.2009
Objavil: Igor Prešeren

Skrivnostna Microsoftova aplikacija SkyBox je končno postala realnost in to pod novim imenom My phone.

Govorice, ki so krožile že nekaj mesecev so pripovedovale, da družba iz Redmonda načrtuje zagon nove storitve na Mobile World Congress ob koncu meseca, zdaj pa je na Microsoftovi uradni strani tudi potrdilo, da je My Phone trenutno že v različici beta.

Storitev My phone ne bo le preprosta knjižnica aplikacij, temveč bo lahko uporabnik shranil vanjo tudi celotno bazo vseh pomembnih informacij, kot so slike, video posnetki in kontakti, ki jih imamo na telefonu. Vse skupaj pa bo lepo shranjeno na strani, ki si jo bo uporabnik zaščitil s svojim geslom.

Iz Microsofta so ob najavi storitve postregli še z nekaj informacijami. Tako so priznali, da je spletna stran My Phone zaživela prej, kot so sprva pričakovali in da bo sama storitev za testiranje na voljo kmalu kot omejena beta verzija, ki bo a voljo le s povabilom.

V nadaljevanju so še sporočili, da je to pomemben korak za družbo Microsoft, ki tako povezuje mobilni telefon z osebnim računalnikom in medmrežjem, hkrati s tem pa tudi postavlja mobilne storitve, kot pomemben dodatek k svoji strategiji razvoja računalniške programske opreme in storitev.

My phone bo uporabnikom omogočala obnovo svoje baze podatkov na telefonu, če se karkoli zgodi in uporabnik izgubi vse kar je imel na aparatu ali zamenja telefon. Ideja sicer ni nova je pa uporabna, saj omogoča nadgrajevanje kar preko brezžičnih povezav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki