marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Microsoft in Skupina Telekom Slovenije podpisala dogovor o strateškem sodelovanju

Deli z ostalimi

31.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Microsoft in Skupina Telekom Slovenije sta podpisali dogovor o strateškem sodelovanju, ki določa sodelovanje pri načrtovanju, izgradnji in razvoju informacijske infrastrukture v Skupini Telekom Slovenije.

Podjetji bosta sodelovali tudi pri razvoju naprednih konvergenčnih storitev in enotnih komunikacij, s katerimi bo Skupina Telekom Slovenije dosegla pomembno konkurenčno prednost na trgu. Z dogovorom Microsoft nadaljuje uspešno vzpostavljanje partnerstev s ponudniki komunikacijskih rešitev in telekomunikacijskimi operaterji v Sloveniji ter drugje po svetu.

Slovenska podružnica Microsofta in Skupina Telekom Slovenije sta predstavili dogovor o strateškem sodelovanju, v okviru katerega bosta podjetji sodelovali na različnih projektih razvoja naprednih storitev in tehnologij. Sodelovanje bo potekalo na področjih enotnih komunikacij, gostovanja in informacijskih storitev ter digitalnega doma. Tesno sodelovanje bo potekalo tudi pri izgradnji sodobnega in prilagodljivega informacijskega okolja, ki predstavlja temelj uspešnega poslovanja Skupine Telekom Slovenije in pomembno konkurenčno prednost skupine.

Najpomembnejši cilj podpisa dogovora je vzpostavitev poglobljenega sodelovanja na področjih svetovanja, podpore, tehnologije in trženja, na podlagi katerega bo Skupina Telekom Slovenije uspešno dosegala svoj strateški cilj postati vodilni ponudnik naprednih storitev za domače in poslovne uporabnike. Sodelovanje bo osredotočeno tudi na vzpostavitev standardnega informacijskega okolja, pri katerem bo imela Skupina Telekom Slovenije dostop do najnovejših Microsoftovih tehnologij, potrebnih za učinkovito podporo poslovanju. Microsoft bo Skupini Telekom Slovenije s svetovalnimi storitvami pomagal tudi pri strateškem načrtovanju naložb v informacijske tehnologije, kar bo dolgoročno omogočalo ustvarjanje dodane vrednosti in zniževanje skupnih stroškov lastništva.

Poleg tega bosta podjetji sodelovali tudi pri prenosu znanja in izkušenj na področju razvoja konvergenčnih storitev. Pri tem bo Skupina Telekom Slovenije za razvoj uporabljala Microsoftove rešitve za enotne komunikacije, na podlagi katerih bo razvijala napredne poslovne rešitve in konvergenčne storitve za poslovne in zasebne uporabnike.

»Dogovor s Skupino Telekom Slovenije predstavlja pomemben korak naprej pri razvoju sodobnih komunikacijskih tehnologij v Sloveniji,« je povedal Vahe Torossian, podpredsednik Microsofta za regijo Srednje in Vzhodne Evrope. »S svojimi tehnologijami razvijamo zmogljivo in bogato platformo, na kateri lahko naši partnerji in stranke zgradijo napredne rešitve in storitve ter z njimi izboljšajo svoj položaj na trgu in dosežejo pomembno konkurenčno prednost.«

Predsednik uprave Skupine Telekom Slovenije mag. Bojan Dremelj je ob tej priložnosti poudaril: »V Skupini Telekom Slovenije smo prepričani, da lahko Microsoft v tesnem sodelovanju in partnerstvu z nami s svojimi tehnološkimi rešitvami in storitvami veliko prispeva k uresničevanju strateških ciljev naše skupine. Naše sodelovanje bo usmerjeno v razvoj in zagotavljanje naprednih konvergenčnih storitev, s čimer bomo lahko ponudili najsodobnejše rešitve, ki jih potrebujejo današnji in jutrišnji poslovni ter zasebni uporabniki.«

Microsoft s tem korakom nadaljuje svojo strategijo vzpostavljanja partnerskih povezav z vodilnimi ponudniki komunikacijske opreme in telekomunikacijskimi operaterji. Microsoft je svojo zavezanost sodelovanju s telekomunikacijskimi operaterji že predstavil v okviru skupnih projektov s podjetji, kot so Deutsche Telekom, British Telecom, KPN, Telecom Italia, Belgacom in Swisscom, kjer je razvoj storitev postala ena izmed strateških usmeritev teh podjetij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki