marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Microsoft in Skupina Telekom Slovenije podpisala dogovor o strateškem sodelovanju

Deli z ostalimi

31.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Microsoft in Skupina Telekom Slovenije sta podpisali dogovor o strateškem sodelovanju, ki določa sodelovanje pri načrtovanju, izgradnji in razvoju informacijske infrastrukture v Skupini Telekom Slovenije.

Podjetji bosta sodelovali tudi pri razvoju naprednih konvergenčnih storitev in enotnih komunikacij, s katerimi bo Skupina Telekom Slovenije dosegla pomembno konkurenčno prednost na trgu. Z dogovorom Microsoft nadaljuje uspešno vzpostavljanje partnerstev s ponudniki komunikacijskih rešitev in telekomunikacijskimi operaterji v Sloveniji ter drugje po svetu.

Slovenska podružnica Microsofta in Skupina Telekom Slovenije sta predstavili dogovor o strateškem sodelovanju, v okviru katerega bosta podjetji sodelovali na različnih projektih razvoja naprednih storitev in tehnologij. Sodelovanje bo potekalo na področjih enotnih komunikacij, gostovanja in informacijskih storitev ter digitalnega doma. Tesno sodelovanje bo potekalo tudi pri izgradnji sodobnega in prilagodljivega informacijskega okolja, ki predstavlja temelj uspešnega poslovanja Skupine Telekom Slovenije in pomembno konkurenčno prednost skupine.

Najpomembnejši cilj podpisa dogovora je vzpostavitev poglobljenega sodelovanja na področjih svetovanja, podpore, tehnologije in trženja, na podlagi katerega bo Skupina Telekom Slovenije uspešno dosegala svoj strateški cilj postati vodilni ponudnik naprednih storitev za domače in poslovne uporabnike. Sodelovanje bo osredotočeno tudi na vzpostavitev standardnega informacijskega okolja, pri katerem bo imela Skupina Telekom Slovenije dostop do najnovejših Microsoftovih tehnologij, potrebnih za učinkovito podporo poslovanju. Microsoft bo Skupini Telekom Slovenije s svetovalnimi storitvami pomagal tudi pri strateškem načrtovanju naložb v informacijske tehnologije, kar bo dolgoročno omogočalo ustvarjanje dodane vrednosti in zniževanje skupnih stroškov lastništva.

Poleg tega bosta podjetji sodelovali tudi pri prenosu znanja in izkušenj na področju razvoja konvergenčnih storitev. Pri tem bo Skupina Telekom Slovenije za razvoj uporabljala Microsoftove rešitve za enotne komunikacije, na podlagi katerih bo razvijala napredne poslovne rešitve in konvergenčne storitve za poslovne in zasebne uporabnike.

»Dogovor s Skupino Telekom Slovenije predstavlja pomemben korak naprej pri razvoju sodobnih komunikacijskih tehnologij v Sloveniji,« je povedal Vahe Torossian, podpredsednik Microsofta za regijo Srednje in Vzhodne Evrope. »S svojimi tehnologijami razvijamo zmogljivo in bogato platformo, na kateri lahko naši partnerji in stranke zgradijo napredne rešitve in storitve ter z njimi izboljšajo svoj položaj na trgu in dosežejo pomembno konkurenčno prednost.«

Predsednik uprave Skupine Telekom Slovenije mag. Bojan Dremelj je ob tej priložnosti poudaril: »V Skupini Telekom Slovenije smo prepričani, da lahko Microsoft v tesnem sodelovanju in partnerstvu z nami s svojimi tehnološkimi rešitvami in storitvami veliko prispeva k uresničevanju strateških ciljev naše skupine. Naše sodelovanje bo usmerjeno v razvoj in zagotavljanje naprednih konvergenčnih storitev, s čimer bomo lahko ponudili najsodobnejše rešitve, ki jih potrebujejo današnji in jutrišnji poslovni ter zasebni uporabniki.«

Microsoft s tem korakom nadaljuje svojo strategijo vzpostavljanja partnerskih povezav z vodilnimi ponudniki komunikacijske opreme in telekomunikacijskimi operaterji. Microsoft je svojo zavezanost sodelovanju s telekomunikacijskimi operaterji že predstavil v okviru skupnih projektov s podjetji, kot so Deutsche Telekom, British Telecom, KPN, Telecom Italia, Belgacom in Swisscom, kjer je razvoj storitev postala ena izmed strateških usmeritev teh podjetij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki