marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Microsoft predstavil letošnje novosti za Windows Phone 7


16.02.2011
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft je na prireditvi Mobile World Congress, ki poteka od 14. do 17. februarja v Barceloni, predstavil nekatere novosti, ki jih bo v letošnjem letu deležen mobilni operacijski sistem Windows Phone 7. Med napovedanimi novostmi so več novih funkcij, krepitev spletne trgovine in razširitev integracije operacijskega sistema z dodatnimi Microsoftovimi izdelki.

Konkreten primer Microsoftove vizije je tudi novo strateško partnerstvo z Nokio, ki povezuje podjetji pri razvoju obsežnega globalnega ekosistema Windows Phone. Microsoft pričakuje, da bo že v naslednjem letu zabeležil občutno prodajo telefonov Nokia Windows Phone.

Andy Lees, predsednik Microsoftove enote Mobile Communications:
Pred enim letom smo na Mobile World Congress v Barceloni predstavili Windows Phone 7. Opisali smo, kako smo mobilno strategijo podprli s celotno močjo našega podjetja, vključno z izdelki Windows, Windows Live, Bing, Zune, Xbox LIVE, Office, SharePoint, Exchange in našimi razvojnimi orodji. Naše zavezništvo z Nokio ustvarja priložnosti za obe podjetji, ki zelo presegajo to, kar bi lahko dosegli ločeni, in nudi potrošnikom, mobilnim operaterjem in razvijalcem privlačno alternativo obstoječi ponudbi.


Načrti za Windows Phone 7 v letošnjem letu
Microsoft je v Barceloni predstavil nove funkcije, ki jih bo v operacijski sistem Windows Phone 7 vključil še v tem letu. Napovedane novosti vključujejo občutno izboljšano izkušnjo spletnega brskanja, ki bo temeljila na Internet Explorerju 9, dodatne večopravilne zmožnosti, podporo za dokumente Microsoft Office v oblaku in podporo Twitterju v funkciji People Hub.

Novosti:
- Funkcija kopiranja in lepljenja, ki bo na voljo prek prve večje posodobitve, načrtovane za naslednji mesec. Ta posodobitev bo prav tako omogočila hitrejše delovanje aplikacij.
- Neposredna integracija Twitterja s funkcijo People Hub (v drugi polovici letošnjega leta).
- Podpora dokumentom Office v oblaku prek storitve SkyDrive (v drugi polovici letošnjega leta).
- Dramatično izboljšana izkušnja spletnega brskanja, ki bo temeljila na Internet Explorerju 9 in je načrtovana za drugo polovico letošnjega leta. Prinesla bo enako raven podpore standardom (HTML5 in drugim) in strojnega pospeševanja grafike kot različica za osebne računalnike.
- Nov val večopravilnih aplikacij v drugi polovici 2011. Omogočeno bo hitro preklapljanje med aplikacijami in izvajanje aplikacij v ozadju (recimo poslušanje glasbe). Več podrobnosti o večopravilnosti bo razvijalcem predstavljenih na aprilski konferenci MIX.

Najpomembnejši Microsoftov cilj pri razvoju operacijskega sistema Windows Phone 7 je edinstvena in prijetna uporabniška izkušnja, kar potrjujejo tudi povratne informacije uporabnikov.

»Do sedaj smo zabeležili fantastičen odziv s 93-odstotnim zadovoljstvom kupcev. Devet od desetih kupcev pravi, da bi telefon verjetno priporočalo tudi drugim,« je povedal Andy Lee, predsednik Microsoftove enote Mobile Communications. »Vse to je prispevalo k temu, da nas je izbrala Nokia. S tem partnerstvom smo naredili nov velik korak k povečanju globalnega obsega, dosega in vpliva.«

Microsoft je v prvih dveh mesecih od začetka prodaje prodal 2 milijona licenc za Windows Phone 7. Prav tako beleži hitro krepitev trgovine z aplikacijami Marketplace, kjer je uporabnikom sedaj na voljo že več kot 8.000 aplikacij, registriranih pa je 28.000 razvijalcev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki