marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Microsoft od Samsunga zahteva plačilo za Android mobilnike

Deli z ostalimi

25.07.2011
Objavil: Dare Gliha

Microsoft od Samsunga zahteva, da jim za vsak prodan mobilnik z operacijskim sistemom Android do sedaj, plačajo 15 dolarjev. Zahtevo so podkrepili z dejstvi, da vsaka taka naprava uporablja več Microsoftovih patentov. Microsoft je podoben dogovor že dosegel s podjetjem HTC.

Poraja se vprašanje, zakaj Microsoft ne sproži tožbe proti Googlu, ki ima v lasti Android operacijski sistem? Odgovor je verjetno precej preprost, saj Google z operacijskim sistemom ne služi denarja, precej zaslužka pa imajo proizvajalci mobilnikov, ki ta operacijski sistem uporabljajo.

Očitno se tega zavedajo pri podjetju HTC, zato so z Microsoftom sklenili dogovor, da jim za vsak prodan Android mobilnik plačajo pet dolarjev. To želijo sedaj storiti tudi pri Samsungu. Želijo si zbiti ceno na 10 dolarjev za mobilnik, hkrati pa podpisati dogovor o sodelovanju med obema podjetjema.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki