marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Prihodnost se začenja z Microsoftovo NT konferenco 2007

Deli z ostalimi

14.05.2007
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu se je danes začela Microsoftova NT konferenca 2007, največji slovenski poslovno-tehnološki dogodek, ki že dvanajst let spodbuja razvoj informacijskih tehnologij in posredno celotno slovensko gospodarstvo. Na konferenci, ki poteka od 14. do 16. maja, bo Microsoft skupaj s svojimi partnerji več kot 2.200 udeležencem predstavil številne nove tehnologije in izdelke ter primere uporabe tehnologij za povečanje poslovnega uspeha.

Poleg ostalih novosti se bodo lahko udeleženci seznanili s podrobnostmi Windows Viste, sistema Microsoft Office 2007 ter sporočilnega sistema Microsoft Exchange Server 2007. Na konferenci bo Microsoft tudi uradno predstavil sistem Microsoft Office 2007 v slovenskem jeziku.

Veliko pozornosti je namenjene predstavitvi najnovejših izdelkov in njihovi uporabi v poslovnih okoljih. Obiskovalci bodo spoznali tehnične podrobnosti Windows Viste, sistema Microsoft Office 2007 ter sporočilnega sistema Microsoft Exchange Server 2007. Na konferenci bo Microsoft tudi uradno predstavil sistem Microsoft Office 2007 v slovenskem jeziku. Organiziranih je več predavanj s področja poslovnih tehnologij, ki bodo pokrivala tako podatkovne strežnike in poslovno inteligenco kot poslovne rešitve, strežnike za upravljanje infrastrukture ter varnostne tehnologije Forefront. Microsoft je pripravil tudi predstavitve prihajajočega strežnika Windows Server »Longhorn« in razvojnega okolja Visual Studio »Orcas«.

Več kot 2.200 udeležencem je na voljo okoli 100 predavanj in 14 vodenih delavnic, kot novost pa je vključen tudi nabor predavanj, namenjenih direktorjem informatike. Ta predavanja bodo direktorjem informatike omogočila, da osvojijo in razvijejo »mehka znanja« s področij komunikacije, prodaje in trženja.

V želji, da bi se čim bolj približali obiskovalcem, je Microsoft predstavil uradni blog NT konference, na kateri Kamenko Kesar, vodja konference, in Luka Debeljak, vsebinski vodja konference, udeležence in širšo javnost obveščata o novih dogodkih in drugih novostih, ki spremljajo konferenco. Blog je namenjen neposredni komunikaciji med Microsoftom in udeleženci ter neobremenjenemu prenosu mnenj in povratnih informacij. Blog je na voljo na naslovu http://www.ntk2007.si/sites/Main/Blog/default.aspx.

Na Microsoftovi NT konferenci tudi letos sodelujejo številni partnerji in sponzorji. Partner konference je podjetje HP, partner mobilnih rešitev pa podjetje Mobitel. Poleg tega na konferenci dejavno sodelujejo tudi drugi sponzorji, kot so glavni sponzor HERMES SoftLab ter veliki sponzorji Avtenta.si, S&T Slovenija, SRC.SI, Actual, Acord-92 ter IskraTel, SOFT NET in Istrabenz. Konferenci so se ponovno pridružila tudi podjetja iz drugih industrijskih panog, kot sta Toyota in Sparkasse.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki