marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Microsoft kupil Nokio

Deli z ostalimi

03.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Danes je odjeknila vest, da je Microsoft kupil mobilni del finske Nokie. Ne preveč presenetljiva poteza poleg mobilnega dela vključuje tudi licence, patente in blagovno znamko za obdobje 10 let. Posel je vreden 5,44 milijarde evrov.

Microsoft bo z nakupom lahko uporabljal blagovne znamke Nokia, Lumia in Asha. Tako v bodoče tudi ne bo bojazni, da bi Microsoft ostal brez partnerja pri mobilnem operacijskem sistemu Windows Phone.

S poslom se na Microsoft vrača Stephen Elop, ki bo v novem obdobju vodil oddelek naprav. Poleg njega bo po koncu nakupa na Microsoft iz Nokie prerazporejenih okoli 32.000 zaposlenih. Od tega jih je 4.700 na Finskem, okoli 18.300 pa jih je v proizvodnih obratih po svetu.

Nakup bo realiziran v prvem četrletju 2014, saj je predhodno potrebno počakati na »zeleno luč« regulatorja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki