marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Microsoft izdal Internet Explorer 9

Deli z ostalimi

15.03.2011
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft je na konferenci SXSW Interactive najavil, da je na voljo nova različica najbolj priljubljenega spletnega brskalnika na svetu. Internet Explorer 9 prinaša hitrejše delovanje, prijazen in pregleden uporabniški vmesnik ter številne izboljšave zasebnosti, varnosti in združljivosti s sodobnimi spletnimi standardi.

Kot edini spletni brskalnik lahko izkoristi celotne zmogljivosti sodobnih računalnikov Windows in omogoči grafično bogate in privlačne spletne izkušnje, ki so tako hitre in odzivne kot običajne namizne aplikacije. Microsoft je zabeležil več kot 40 milijonov prenosov preizkusnih različic, kar je največ v zgodovini Internet Explorerja. Novi spletni brskalnik je že na voljo tudi v slovenskem jeziku, in sicer na spletni strani www.ie9.si.

Dean Hachamovitch, poslovni podpredsednik za Windows Internet Explorer pri Microsoftu:
»Spletna izkušnja je najboljša z Internet Explorerjem 9. Sedaj lahko splet s pomočjo sistema Windows in brskalnika Internet Explorer 9 odklene zmogljivosti in hitrost najboljše strojne opreme osebnih računalnikov, spletne strani pa s funkcijami, kot so pripeta spletna mesta, delujejo podobno kot običajne aplikacije za Windows 7. Internet Explorer 9 je s pomočjo partnerjev s področja strojne opreme in spletne skupnosti v manj kot enem letu prehodil pot od prvega predogleda do končne izdaje.«

V središču so spletne strani
Internet Explorer 9 je zasnovan tako, da s pomočjo operacijskega sistema Windows 7 v središče postavi spletne strani in uresniči obljubo lepšega spleta. Funkcije, kot so pripeta spletna mesta in seznami JumpList, postavijo spletne strani na opravilno vrstico operacijskega sistema Windows 7. S pripetimi spletnimi mesti lahko uporabniki do priljubljenih strani dostopajo neposredno iz zagonske vrstice operacijskega sistema Windows in poskrbijo za hitro in preprosto izvajanje vsakodnevnih opravil, kot so preverjanje e-poštnega nabiralnika, spreminjanje glasbene postaje ali prebiranje zadnjih novic.

Mnoge spletne strani obiskovalcem so že podprle novosti brskalnika Internet Explorer 9. Med njimi najdemo tako svetovno znane spletne strani, kot so Facebook, Amazon, Twitter, Wordpress, eBay, kot tudi priljubljena slovenska spletna mesta.

»S prihodom Internet Explorerja 9 je Microsoft izdal odličen brskalnik, ki se s svojimi dodanimi lastnostmi uvršča med najboljše ali celo pred konkurenco. Hitro iskanje in spletni izrezki, katerih smo vajeni že iz starejše različice, ter sedaj nove lastnosti, kot so pripeta spletna mesta ter opravila in integracija s spletnimi stranmi neposredno iz opravilne vrstice Windows 7, smo na www.zurnal24.si tudi uporabili in z njimi še izboljšali uporabniško izkušnjo naših obiskovalcev,,« je povedal Miha Popovic, tehnični urednik portala zurnal24.si

»IE9 predstavlja precejšen napredek pri podpori spletnim standardom, njegove dodatne možnosti pa omogočajo boljšo integracijo spletnih aplikacij in tako popestritev uporabniške izkušnje,« ocenjuje Jernej Kos, vodja razvoja pri spletnem portalu Podnapisi.NET.

Internet Explorer 9 je že postavil nov rekord, saj je Microsoft zabeležil več kot 40 milijonov prenosov preizkusnih različicih brskalnika, ki ga že ob predstavitvi dokončne izdaje uporabljata dva odstotka vseh uporabnikov operacijskega sistema Windows 7.

Celovito strojno pospeševanje
Nova različica Microsoftovega spletnega brskalnika izkorišča celotno zmogljivost sodobne strojne opreme računalnikov Windows. Strojno pospeševanje besedila, videa in grafike zagotavlja, da spletne strani odlikujejo enake zmogljivosti kot običajne namizne aplikacije za operacijski sistem Windows. Internet Explorer 9 kot edini spletni brskalnik s celotnim strojnim pospeševanjem za HTML5 uporablja moč grafičnih procesorjev in tako odklepa 90 odstotkov zmogljivosti, ki jih spletni brskalniki prej niso mogli uporabiti.

Razvijalci lahko razvijejo hitrejše, bolj privlačne spletne strani, ki delujejo kot običajne namizne aplikacije, s pomočjo HTML5 ali z uporabo vtičnikov Adobe Flash Player in Microsoft Silverlight. Slednja bosta strojno pospeševanje v Internet Explorerju 9 omogočila v naslednjih različicah.

Največ varnosti in zasebnosti
Internet Explorer 9 je s pomočjo vgrajenih tehnologij za večjo varnost, zasebnost in zanesljivost najbolj zaupanja vreden način za spletno brskanje.

Lani decembra najavljena funkcija Tracking Protection daje uporabnikom več nadzora nad tem, kako se njihove informacije izmenjujejo med različnimi spletnimi stranmi. Uporabnike varuje pred mnogimi oblikami spletnega sledenja, pri čemer jim s pomočjo posebnih seznamov, poimenovanih Tracking Protection Lists, daje več nadzora nad določanjem, katerim stranem dovolijo ali ne dovolijo sledenje.

Internet Explorer 9 ima tudi prvi upravljalnik prenosov, ki je integriran s tehnologijo SmartScreen za zaščito pred škodljivo programsko opremo. Upravljalnik prav tako uporablja povsem novo ocenjevanje varnosti datotek na podlagi njihovega slovesa, kar zmanjša število opozoril pri poznanih datotekah in prikaže vidnejša opozorila, če je varnostno tveganje višje.

Raziskave so pokazale, da Internet Explorer 9 blokira 99 odstotkov napadov, ki za širjenje škodljivih programov uporabljajo tehnike socialnega inženiringa. S tem ustavi petkrat več tovrstnih napadov kot Firefox in 33-krat več kot Chrome.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki