marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Microsoft izdal Internet Explorer 9

Deli z ostalimi

15.03.2011
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft je na konferenci SXSW Interactive najavil, da je na voljo nova različica najbolj priljubljenega spletnega brskalnika na svetu. Internet Explorer 9 prinaša hitrejše delovanje, prijazen in pregleden uporabniški vmesnik ter številne izboljšave zasebnosti, varnosti in združljivosti s sodobnimi spletnimi standardi.

Kot edini spletni brskalnik lahko izkoristi celotne zmogljivosti sodobnih računalnikov Windows in omogoči grafično bogate in privlačne spletne izkušnje, ki so tako hitre in odzivne kot običajne namizne aplikacije. Microsoft je zabeležil več kot 40 milijonov prenosov preizkusnih različic, kar je največ v zgodovini Internet Explorerja. Novi spletni brskalnik je že na voljo tudi v slovenskem jeziku, in sicer na spletni strani www.ie9.si.

Dean Hachamovitch, poslovni podpredsednik za Windows Internet Explorer pri Microsoftu:
»Spletna izkušnja je najboljša z Internet Explorerjem 9. Sedaj lahko splet s pomočjo sistema Windows in brskalnika Internet Explorer 9 odklene zmogljivosti in hitrost najboljše strojne opreme osebnih računalnikov, spletne strani pa s funkcijami, kot so pripeta spletna mesta, delujejo podobno kot običajne aplikacije za Windows 7. Internet Explorer 9 je s pomočjo partnerjev s področja strojne opreme in spletne skupnosti v manj kot enem letu prehodil pot od prvega predogleda do končne izdaje.«

V središču so spletne strani
Internet Explorer 9 je zasnovan tako, da s pomočjo operacijskega sistema Windows 7 v središče postavi spletne strani in uresniči obljubo lepšega spleta. Funkcije, kot so pripeta spletna mesta in seznami JumpList, postavijo spletne strani na opravilno vrstico operacijskega sistema Windows 7. S pripetimi spletnimi mesti lahko uporabniki do priljubljenih strani dostopajo neposredno iz zagonske vrstice operacijskega sistema Windows in poskrbijo za hitro in preprosto izvajanje vsakodnevnih opravil, kot so preverjanje e-poštnega nabiralnika, spreminjanje glasbene postaje ali prebiranje zadnjih novic.

Mnoge spletne strani obiskovalcem so že podprle novosti brskalnika Internet Explorer 9. Med njimi najdemo tako svetovno znane spletne strani, kot so Facebook, Amazon, Twitter, Wordpress, eBay, kot tudi priljubljena slovenska spletna mesta.

»S prihodom Internet Explorerja 9 je Microsoft izdal odličen brskalnik, ki se s svojimi dodanimi lastnostmi uvršča med najboljše ali celo pred konkurenco. Hitro iskanje in spletni izrezki, katerih smo vajeni že iz starejše različice, ter sedaj nove lastnosti, kot so pripeta spletna mesta ter opravila in integracija s spletnimi stranmi neposredno iz opravilne vrstice Windows 7, smo na www.zurnal24.si tudi uporabili in z njimi še izboljšali uporabniško izkušnjo naših obiskovalcev,,« je povedal Miha Popovic, tehnični urednik portala zurnal24.si

»IE9 predstavlja precejšen napredek pri podpori spletnim standardom, njegove dodatne možnosti pa omogočajo boljšo integracijo spletnih aplikacij in tako popestritev uporabniške izkušnje,« ocenjuje Jernej Kos, vodja razvoja pri spletnem portalu Podnapisi.NET.

Internet Explorer 9 je že postavil nov rekord, saj je Microsoft zabeležil več kot 40 milijonov prenosov preizkusnih različicih brskalnika, ki ga že ob predstavitvi dokončne izdaje uporabljata dva odstotka vseh uporabnikov operacijskega sistema Windows 7.

Celovito strojno pospeševanje
Nova različica Microsoftovega spletnega brskalnika izkorišča celotno zmogljivost sodobne strojne opreme računalnikov Windows. Strojno pospeševanje besedila, videa in grafike zagotavlja, da spletne strani odlikujejo enake zmogljivosti kot običajne namizne aplikacije za operacijski sistem Windows. Internet Explorer 9 kot edini spletni brskalnik s celotnim strojnim pospeševanjem za HTML5 uporablja moč grafičnih procesorjev in tako odklepa 90 odstotkov zmogljivosti, ki jih spletni brskalniki prej niso mogli uporabiti.

Razvijalci lahko razvijejo hitrejše, bolj privlačne spletne strani, ki delujejo kot običajne namizne aplikacije, s pomočjo HTML5 ali z uporabo vtičnikov Adobe Flash Player in Microsoft Silverlight. Slednja bosta strojno pospeševanje v Internet Explorerju 9 omogočila v naslednjih različicah.

Največ varnosti in zasebnosti
Internet Explorer 9 je s pomočjo vgrajenih tehnologij za večjo varnost, zasebnost in zanesljivost najbolj zaupanja vreden način za spletno brskanje.

Lani decembra najavljena funkcija Tracking Protection daje uporabnikom več nadzora nad tem, kako se njihove informacije izmenjujejo med različnimi spletnimi stranmi. Uporabnike varuje pred mnogimi oblikami spletnega sledenja, pri čemer jim s pomočjo posebnih seznamov, poimenovanih Tracking Protection Lists, daje več nadzora nad določanjem, katerim stranem dovolijo ali ne dovolijo sledenje.

Internet Explorer 9 ima tudi prvi upravljalnik prenosov, ki je integriran s tehnologijo SmartScreen za zaščito pred škodljivo programsko opremo. Upravljalnik prav tako uporablja povsem novo ocenjevanje varnosti datotek na podlagi njihovega slovesa, kar zmanjša število opozoril pri poznanih datotekah in prikaže vidnejša opozorila, če je varnostno tveganje višje.

Raziskave so pokazale, da Internet Explorer 9 blokira 99 odstotkov napadov, ki za širjenje škodljivih programov uporabljajo tehnike socialnega inženiringa. S tem ustavi petkrat več tovrstnih napadov kot Firefox in 33-krat več kot Chrome.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki