marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Microsoft in Nokia vstopila v globalno zavezništvo za načrtovanje, razvoj in trženje rešitev za mobilno storilnost


14.08.2009
Objavil: Thomas Bergant

Microsoft in Nokia sta vstopila v globalno zavezništvo, v okviru katerega bosta sodelovala pri razvoju in trženju rešitev za mobilno storilnost. V okviru dogovora bo Microsoft za pametne telefone podjetja Nokia zagotavljal aplikacije za mobilno storilnost, komunikacijo in sodelovanje.

Prvi rezultat bo razpoložljivost komunikacijskega orodja Microsoft Office Communicator Mobile na poslovnih telefonih Eseries. V prihodnosti pa bodo na voljo tudi aplikacije Microsoft Office Mobile, možnost dostopa do strežnikov SharePoint ter funkcionalnosti za upravljanje mobilnih naprav z orodji Microsoft System Center.

Družbi sta predstavili skupno vizijo prihodnosti za mobilno storilnost. Obe podjetji sta prvič podpisali dogovor v tako velikem obsegu. »Pri zagotavljanju brezhibne in integrirane izkušnje storilnosti na mobilni napravi je Microsoft pravi partner,« je povedal Kai Öistämö, izvršni podpredsednik podjetja Nokia. »Z Microsoftom bomo razvijali nove in inovativne uporabniške izkušnje za uporabnike tako v malih kot v velikih podjetjih. S tem želimo zagotoviti, da pametni telefoni Nokie postanejo ključni del pisarniškega in domačega okolja.«

Podjetji bosta združili svoje poznavanje poslovnih okolij in potreb končnih uporabnikov za nadgradnjo obstoječe programske opreme in oblikovanje novih uporabniških izkušenj za prihodnje naprave podjetja Nokia. Tako bosta Microsoft in Nokia takoj začela skupaj načrtovati, razvijati in tržiti rešitve za povečanje storilnosti. Na napravah podjetja Nokia z operacijskim sistemom Symbian bodo na voljo aplikacije Microsoft Office Mobile ter rešitve za poslovno sodelovanje, komunikacijo in upravljanje mobilnih naprav. Rešitve bodo na voljo za širok nabor naprav, najprej pa jih bo mogoče dobiti na napravah Eseries, ki so optimizirane za poslovno rabo.

»Nokia ima kot največji ponudnik pametnih telefonov po vsem svetu 200 milijonov uporabnikov in je naravni partner za nas,« je povedal Stephen Elop, predsednik skupine za poslovne rešitve v Microsoftu. »Današnja najava nam bo omogočila, da na pametne telefone Nokie prenesemo Microsoft Office Mobile in uporabnikom omogočimo, da od koderkoli urejajo dokumente Office. S tem uresničujemo svojo strategijo zagotavljanja vrhunske izkušnje storilnosti na osebnih računalnikih, mobilnih telefonih in v brskalniku.« Dogovor temelji na obstoječih prizadevanjih Nokie za optimizacijo dostopa do elektronske pošte in drugih podatkov z uporabo tehnologije ActiveSync. Za naslednje leto Nokia načrtuje prodajo mobilnih telefonov s programsko opremo Microsoft Office Communicator Mobile, sledile pa bodo druge aplikacije Microsoft Office in povezane rešitve.

Nove funkcionalnosti, ki bodo na voljo uporabnikom, so:

· zmožnost odpiranja, pregledovanja in urejanja dokumentov z aplikacijami Microsoft Word, Microsoft PowerPoint, Microsoft Excel in Microsoft OneNote;

· takojšnje sporočanje in informacije o prisotnosti, ki jih zagotavlja Microsoft Office Communicator Mobile;

· dostop do internih spletnih strani na strežniku Microsoft Office SharePoint Server;

· upravljanje mobilnih naprav s programsko opremo Microsoft System Center.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki