marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaSamsung na 6. mestu na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu
21.10.2019

Samsung Electronics je z blagovno znamko Samsung, vredno 61,1 milijarde dolarjev, zasedel šesto mesto na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu. Družba je dosegla dvoodstotno rast vrednosti blagovne znamke.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

članki

Microsoft dokončno kupuje Nokio?

Deli z ostalimi

16.12.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Če je verjeti bančnikom iz Danske Bank se zna v začetku naslednjega leta zgoditi, da bo finski velikan imel novega lastnika. O združitvi Nokie in Microsofta se je že pisalo in govorilo, govorice o združitvi pa, kot se je sprva napovedovalo, niso škodile Nokii. Delnice so celo poskočile za več kot 3 odstotke.

Stephen Elop sedanji predsednik Nokie, je prišlek iz Microsofta. Zlobni jeziki pravijo, da je njegov namen pripraviti prevzem telefonskega giganta. Pri Nokiji so govorice hitro zanikali: "Te govorice smo zatrli že precej časa nazaj", je dejal Doug Dawson. Vendar dvomi ostajajo, predvsem zaradi lastnega demantiranja v preteklosti.

Bo Microsoft prevzel Nokio? Ne vemo, vendar tega nikakor ne izključujemo, konec koncev Google ravnokar kupuje Motorolo in pri Applu že izdelujejo svojo strojno opremo za iPhone. Prednosti izdelave mobilnika pod lastno streho niso zanemarljive, čeprav se Microsoft s tem ne more ravno pohvaliti (se še spomnite modela Microsoft Kin?).

V sodelovanju z Nokio vsekupaj deluje malce bolj pozitivno, prvi skupni sadovi del so bili razstavljeni letos oktobra in Lumia 800 je precej zanimiv ter priljubljen mobilnik. Verjetno pa prav dolgo ne bo treba čakati na nove govorice iz obeh taborov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki