marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Med finalisti Nokiinega natečaja tudi slovensko podjetje

Deli z ostalimi

11.10.2010
Objavil: Dare Gliha

Slovensko podjetje R3 d.o.o. se je s svojo platformo za trgovanje prek mobilnih telefonov mmatcher uvrstilo med deset finalistov prek kratkim končanega Nokiinega natečaja Growth Economy Venture Challenge. Namen natečaja, ki ga je Nokia letos organizirala že tretjič, je spodbujanje razvoja mobilnih rešitev, ki lahko izboljšajo življenjski standard ljudi v državah v razvoju.

Platforma mmatcher spreminja trenutni model trgovanja, saj kupcu ni več treba načrtno iskati prodajalca. Z njim ga na podlagi njunega skupnega interesa, lokacije in časa poveže kar mobilna aplikacija. Na natečaju je sicer zmagalo kenijsko podjetje Virtual City. Predstavilo je rešitev Mobile Distributor Solution, ki mikro in malim podjetjem na trgih v razvoju pomaga izboljšati učinkovitost distribucije.

Platforma za trgovanje prek mobilnih telefonov mmatcher v realnem času povezuje kupce in prodajalce glede na njihov skupni interes, lokacijo in čas. Deluje tako, da uporabnik v iskalno vrstico vpiše, kaj želi kupiti oziroma prodati, aplikacija pa mu predlaga nabor uporabnikov, ki imajo komplementaren interes. Torej, če želi uporabnik prodati kolo, mu aplikacija sestavi seznam uporabnikov, ki želijo kolo kupiti in obenem živijo dovolj blizu njega, da je menjava preprosto izvedljiva.

Podjetje R3 platformo mmatcher v prvi vrsti razvija za azijski in latinskoameriški trg. V državah, kot so na primer Indija, Indonezija, Kitajska, Brazilija ali Mehika, je namreč dostop prebivalcev do osebnih računalnikov sorazmerno omejen, penetracija mobilnih telefonov pa velika. R3 želi na teh trgih v naslednjih petih letih pridobiti 160 milijonov uporabnikov platforme mmatcher in možnost dostopa do nje ponuditi 2,5 milijardama potencialnih uporabnikov. Platforma mmatcher bi tako postala vodilna mobilna trgovalna platforma za poslovanje med potrošniki v teh regijah.

Nokia z natečajem Growth Economy Venture Challenge išče idejo, ki bo spremenila način uporabe Nokiinih mobilnih telefonov in pokazala, kako lahko mobilnost bistveno izboljša življenje ljudi, ki živijo na območjih, kjer povprečni prihodek na prebivalca znaša manj kot pet ameriških dolarjev na dan. Pri tem natečaj ne išče samo idej za mobilne aplikacije, ampak gre lahko tudi za strojno opremo ali novo storitev.

Zmagovalec natečaja, kenijsko podjetje Virtual City, je za nagrado prejel milijon ameriških dolarjev tveganega kapitala in pomoč Nokie pri uresničevanju ideje. Na natečaj Growth Economy Venture Challenge in še en Nokiin natečaj Calling All Inovators, ki se je prav tako zaključil pred kratkim, se je skupaj prijavilo kar 1.500 razvijalcev z vsega sveta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki