marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Med finalisti Nokiinega natečaja tudi slovensko podjetje

Deli z ostalimi

11.10.2010
Objavil: Dare Gliha

Slovensko podjetje R3 d.o.o. se je s svojo platformo za trgovanje prek mobilnih telefonov mmatcher uvrstilo med deset finalistov prek kratkim končanega Nokiinega natečaja Growth Economy Venture Challenge. Namen natečaja, ki ga je Nokia letos organizirala že tretjič, je spodbujanje razvoja mobilnih rešitev, ki lahko izboljšajo življenjski standard ljudi v državah v razvoju.

Platforma mmatcher spreminja trenutni model trgovanja, saj kupcu ni več treba načrtno iskati prodajalca. Z njim ga na podlagi njunega skupnega interesa, lokacije in časa poveže kar mobilna aplikacija. Na natečaju je sicer zmagalo kenijsko podjetje Virtual City. Predstavilo je rešitev Mobile Distributor Solution, ki mikro in malim podjetjem na trgih v razvoju pomaga izboljšati učinkovitost distribucije.

Platforma za trgovanje prek mobilnih telefonov mmatcher v realnem času povezuje kupce in prodajalce glede na njihov skupni interes, lokacijo in čas. Deluje tako, da uporabnik v iskalno vrstico vpiše, kaj želi kupiti oziroma prodati, aplikacija pa mu predlaga nabor uporabnikov, ki imajo komplementaren interes. Torej, če želi uporabnik prodati kolo, mu aplikacija sestavi seznam uporabnikov, ki želijo kolo kupiti in obenem živijo dovolj blizu njega, da je menjava preprosto izvedljiva.

Podjetje R3 platformo mmatcher v prvi vrsti razvija za azijski in latinskoameriški trg. V državah, kot so na primer Indija, Indonezija, Kitajska, Brazilija ali Mehika, je namreč dostop prebivalcev do osebnih računalnikov sorazmerno omejen, penetracija mobilnih telefonov pa velika. R3 želi na teh trgih v naslednjih petih letih pridobiti 160 milijonov uporabnikov platforme mmatcher in možnost dostopa do nje ponuditi 2,5 milijardama potencialnih uporabnikov. Platforma mmatcher bi tako postala vodilna mobilna trgovalna platforma za poslovanje med potrošniki v teh regijah.

Nokia z natečajem Growth Economy Venture Challenge išče idejo, ki bo spremenila način uporabe Nokiinih mobilnih telefonov in pokazala, kako lahko mobilnost bistveno izboljša življenje ljudi, ki živijo na območjih, kjer povprečni prihodek na prebivalca znaša manj kot pet ameriških dolarjev na dan. Pri tem natečaj ne išče samo idej za mobilne aplikacije, ampak gre lahko tudi za strojno opremo ali novo storitev.

Zmagovalec natečaja, kenijsko podjetje Virtual City, je za nagrado prejel milijon ameriških dolarjev tveganega kapitala in pomoč Nokie pri uresničevanju ideje. Na natečaj Growth Economy Venture Challenge in še en Nokiin natečaj Calling All Inovators, ki se je prav tako zaključil pred kratkim, se je skupaj prijavilo kar 1.500 razvijalcev z vsega sveta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki