marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Med finalisti Nokiinega natečaja tudi slovensko podjetje

Deli z ostalimi

11.10.2010
Objavil: Dare Gliha

Slovensko podjetje R3 d.o.o. se je s svojo platformo za trgovanje prek mobilnih telefonov mmatcher uvrstilo med deset finalistov prek kratkim končanega Nokiinega natečaja Growth Economy Venture Challenge. Namen natečaja, ki ga je Nokia letos organizirala že tretjič, je spodbujanje razvoja mobilnih rešitev, ki lahko izboljšajo življenjski standard ljudi v državah v razvoju.

Platforma mmatcher spreminja trenutni model trgovanja, saj kupcu ni več treba načrtno iskati prodajalca. Z njim ga na podlagi njunega skupnega interesa, lokacije in časa poveže kar mobilna aplikacija. Na natečaju je sicer zmagalo kenijsko podjetje Virtual City. Predstavilo je rešitev Mobile Distributor Solution, ki mikro in malim podjetjem na trgih v razvoju pomaga izboljšati učinkovitost distribucije.

Platforma za trgovanje prek mobilnih telefonov mmatcher v realnem času povezuje kupce in prodajalce glede na njihov skupni interes, lokacijo in čas. Deluje tako, da uporabnik v iskalno vrstico vpiše, kaj želi kupiti oziroma prodati, aplikacija pa mu predlaga nabor uporabnikov, ki imajo komplementaren interes. Torej, če želi uporabnik prodati kolo, mu aplikacija sestavi seznam uporabnikov, ki želijo kolo kupiti in obenem živijo dovolj blizu njega, da je menjava preprosto izvedljiva.

Podjetje R3 platformo mmatcher v prvi vrsti razvija za azijski in latinskoameriški trg. V državah, kot so na primer Indija, Indonezija, Kitajska, Brazilija ali Mehika, je namreč dostop prebivalcev do osebnih računalnikov sorazmerno omejen, penetracija mobilnih telefonov pa velika. R3 želi na teh trgih v naslednjih petih letih pridobiti 160 milijonov uporabnikov platforme mmatcher in možnost dostopa do nje ponuditi 2,5 milijardama potencialnih uporabnikov. Platforma mmatcher bi tako postala vodilna mobilna trgovalna platforma za poslovanje med potrošniki v teh regijah.

Nokia z natečajem Growth Economy Venture Challenge išče idejo, ki bo spremenila način uporabe Nokiinih mobilnih telefonov in pokazala, kako lahko mobilnost bistveno izboljša življenje ljudi, ki živijo na območjih, kjer povprečni prihodek na prebivalca znaša manj kot pet ameriških dolarjev na dan. Pri tem natečaj ne išče samo idej za mobilne aplikacije, ampak gre lahko tudi za strojno opremo ali novo storitev.

Zmagovalec natečaja, kenijsko podjetje Virtual City, je za nagrado prejel milijon ameriških dolarjev tveganega kapitala in pomoč Nokie pri uresničevanju ideje. Na natečaj Growth Economy Venture Challenge in še en Nokiin natečaj Calling All Inovators, ki se je prav tako zaključil pred kratkim, se je skupaj prijavilo kar 1.500 razvijalcev z vsega sveta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki