marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

MasterCard odstranjuje ovire digitalnega plačevanja


20.07.2016
Objavil: Thomas Bergant

MasterCard predstavlja mejnik v poslovanju, novo globalno storitev plačevanja MasterPass. Dopolnjena rešitev uporabnikom omogoča, da digitalno plačujejo hitro, enostavno in varno prek vseh naprav in kanalov, kjer koli – na spletu, v aplikacijah in tudi brezstično v trgovinah.

MasterCard je prvo omrežje, ki omogoča vse kanalno, popolnoma digitalno plačevanje uporabnikom, izdajateljem in trgovcem ob najbolj naprednih metodah zagotavljanja varnega plačevanja, ki danes obstajajo.

Craig Vosburg, predsednik družbe MasterCard za Severno Ameriko, je ob tem dejal: »V sodelovanju z našimi izdajatelji in trgovci milijardam imetnikom po celem svetu zagotavljamo digitalno plačevanje, ki dosega pričakovanja in zahteve potrošnikov po poznani in varni izkušnji plačevanja - danes in v prihodnje. Širitev rešitve MasterPass predstavlja pomemben razvoj našega poslovanja. Na podlagi znanj in izkušenj ter ključnih vpogledov v rešitve digitalnega plačevanja nadgrajujemo kakovost širokega kroga uporabniških izkušenj za potrošnike in trgovce.«

Od nakupa vozovnice za vlak, nove mobilne naprave, deljenega računa pri mizi v restavraciji, do rezervacije letalskih vozovnic na spletu in plačevanja špecerije v trgovini s tem, da telefon le prislonite k terminalu – MasterPass poenostavlja plačilno izkušnjo.
MasterPass je trenutno na voljo že pri sto tisoč trgovcih na spletu ali v aplikacijah, brezstično MasterPass plačevanje v trgovini pa bo najprej na voljo lastnikom Android naprav v ZDA.

O sistemu MasterPass
Vizija MasterPass je podpirati vse oblike poslovanja s ciljem nasloviti najširši krog izkušenj trgovcev in potreb potrošnikov. MastePass hrani vse podatke za plačilo in dostavo naročenega blaga, tako je nakup poenostavljen. Potrjevanje plačila je namreč namesto vsakokratnega zamudnega vnašanja osebnih podatkov opravljeno prek rešitve MasterPass. Rešitev udejanja najnaprednejše metode zagotavljanja varnosti plačil, vključujoč tokenizacijo, ki zagotavlja zaščito informacij.
MasterPass je trenutno na voljo na 33 globalnih trgih s ciljem širitve na tri dodatne trge do konca letošnjega leta.

O družbi MasterCard Worldwide
MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je vodilna družba za globalna plačila in tehnologijo. Upravlja najhitrejšo svetovno mrežo obdelovanja plačil, povezuje potrošnike, finančne institucije, trgovce, vlade in podjetja v več kot 210 državah in območjih. Izdelki in rešitve družbe MasterCard naredijo vsakodnevne aktivnosti – na primer nakupovanje, potovanje, vodenje podjetij in upravljanje financ – lažje, varnejše in učinkovitejše za vse.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki