marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Malware za Android okuži preko "zakonitih spletnih strani"

Deli z ostalimi

18.05.2012
Objavil: Janez Lukan

Lookout Mobile Security je bil prvi, ki je opredelil in odkril paket zlonamerne programske opreme, oblikovane za prenos iz "pohekanih" spletnih strani na Android telefone. Trojanec z imenom NotCompatible je zamaskiran v datoteko za avtomatski prenos posodobitve (Update.apk), katera za namestitev zahteva uporabnikovo potrditev.

Ko trojancu dovolimo zaganjanje na napravi, se obnaša kot strežnik, ki lahko gostitelja uporabi kot proxy za prikrivanje prometa. URL-ji okuženih strani še niso bili izdani, zdi pa se, da je število vplivajočih domen zelo visoko. V ugibanju koliko je teh strani imata Lookout Mobile Security in Symantec različna mnenja. Prvi meni, da je število v deseticah, drugi pa, da je ogroženih lahko na tisoče.

Neznan je tudi namen te kode, ki je očitno "dobro napisana in stabilna". Lookout predvideva, da so napadi usmerjeni v omogočanje anonimnega gostovanja za kriminalno dejavnost. "Na ta način obstaja par oblik zaslužka" pravi Kevin Mahaffrey, soustanovitelj in vodja tehnologije Lookout Security-ja. "Eno so splošne spletne prevare, drugo so napadi usmerjeni na podjetja."

Lookout še ni opazil napada na specifična podjetja, sledijo pa vsem nakupom, povezanim s tem trojancem.

Kje so meje?

Hekanje ni sicer nič novega, toda NotCompatible predstavlja izjemo, katera lahko povzroči nov val distribucije zlonamerne programske opreme preko spletnih strani. Po Mahaffrey-u: "To, da zakonite spletne strani služijo malware-ju za Android, so hekerji storili prvič." Še zdaleč pa ni to prvi trojanec za Android namenjen prenosu na telefon. "Malware za Android videvamo ves čas, vendar je ponavadi serviran z uporabo socialnega inženiringa," pravi Mahaffrey. Nobeno presenečenje ni, da so hekerji obrnili svojo pozornost k tem napravam. Z nedavno predstavljenim Samsung Galaxy SIII, ki bo na police prišel konec tega meseca, bo Android platforma pripravljena za prevzem 50 odstotkov mobilnega deleža na trgu.

Lookout trojanca NotCompatible še vedno raziskuje, a ga bo uporabil za začetek prilagajanja na spreminjanje ranljivosti mobilnih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki