marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

slikaHuawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost
04.11.2019

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

članki

Malware za Android okuži preko "zakonitih spletnih strani"

Deli z ostalimi

18.05.2012
Objavil: Janez Lukan

Lookout Mobile Security je bil prvi, ki je opredelil in odkril paket zlonamerne programske opreme, oblikovane za prenos iz "pohekanih" spletnih strani na Android telefone. Trojanec z imenom NotCompatible je zamaskiran v datoteko za avtomatski prenos posodobitve (Update.apk), katera za namestitev zahteva uporabnikovo potrditev.

Ko trojancu dovolimo zaganjanje na napravi, se obnaša kot strežnik, ki lahko gostitelja uporabi kot proxy za prikrivanje prometa. URL-ji okuženih strani še niso bili izdani, zdi pa se, da je število vplivajočih domen zelo visoko. V ugibanju koliko je teh strani imata Lookout Mobile Security in Symantec različna mnenja. Prvi meni, da je število v deseticah, drugi pa, da je ogroženih lahko na tisoče.

Neznan je tudi namen te kode, ki je očitno "dobro napisana in stabilna". Lookout predvideva, da so napadi usmerjeni v omogočanje anonimnega gostovanja za kriminalno dejavnost. "Na ta način obstaja par oblik zaslužka" pravi Kevin Mahaffrey, soustanovitelj in vodja tehnologije Lookout Security-ja. "Eno so splošne spletne prevare, drugo so napadi usmerjeni na podjetja."

Lookout še ni opazil napada na specifična podjetja, sledijo pa vsem nakupom, povezanim s tem trojancem.

Kje so meje?

Hekanje ni sicer nič novega, toda NotCompatible predstavlja izjemo, katera lahko povzroči nov val distribucije zlonamerne programske opreme preko spletnih strani. Po Mahaffrey-u: "To, da zakonite spletne strani služijo malware-ju za Android, so hekerji storili prvič." Še zdaleč pa ni to prvi trojanec za Android namenjen prenosu na telefon. "Malware za Android videvamo ves čas, vendar je ponavadi serviran z uporabo socialnega inženiringa," pravi Mahaffrey. Nobeno presenečenje ni, da so hekerji obrnili svojo pozornost k tem napravam. Z nedavno predstavljenim Samsung Galaxy SIII, ki bo na police prišel konec tega meseca, bo Android platforma pripravljena za prevzem 50 odstotkov mobilnega deleža na trgu.

Lookout trojanca NotCompatible še vedno raziskuje, a ga bo uporabil za začetek prilagajanja na spreminjanje ranljivosti mobilnih naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki