marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

članki

Raziskava: Linux bo najhitreje rastoč operacijski sistem za pametne mobilnike v naslednjih 5 letih

Deli z ostalimi

28.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

V naslednjih 5 letih se od Linuxa pričakuje, da bo najhitreje rastoč operacijski sistem, namenjen pametnim mobilnikom in bo dosegal letno stopnjo rasti preko 75 odstotkov.

Nedavna študija s strani družbe ABI Research je napovedala, da bodo pametni mobilniki, zasnovani na osnovi Linuxovega operacijskega sistema, v letu 2012 predstavljali kar 31 odstotkov vseh pametnih naprav na trgu.

Razvojni direktor, Stuart Carlaw, je povedal: »Resne pobude s strani Intela in Accessa, združene na pravem mestu ob pravem času, so Linux spoznale kot enega izmed redkih operacijskih sistemov za mobilne telefone, katere nameravajo dolgoročno podpirati.« Carlaw je še dodal: »Linux si ustvarja prednost z rastočo podporo v industriji mobilnih naprav, najočitneje s strani Motorole, pa tudi s strani Nokie z manj tradicionalnimi tipi naprav, namenjenih širokemu spektru aplikacij.« Širitev mobilnega povezovanja in vpliv tega na združljivost naprav in formatov le-teh, gresta na roko Linuxu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki