marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Več podpore mobilnikom z Linuxom

Deli z ostalimi

27.09.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Trolltech je predstavil seznam podpore pred kratkim izdani razvojni osnovi za mobilne telefone z operacijskim sistemom Linux. Greenphone se da "re-flashat", tako da vsebuje dodatno tehnologijo in funkcionalnost iz Trolltech partnerske skupnosti. Ta vsebuje tehnologijo, kot je internetni brskalnik, multimedijski predvajalnik, urejevalnik digitalnih pravic …

Čeprav ni namenjen komercialni uporabi, ima Greenphone precej komunikacijskih funkcij in značilnosti, ki jih najdemo v današnjih pametnih telefonih. Razvijalci lahko izkoriščajo te funkcije in značilnosti ter razvijajo lastne aplikacije.

"Velika mobilna izkušnja je veliko več kot zgolj programske aplikacije, precej je v izgledu in občutku," je dejal Timo Bruns, EVP Business Development iz Opera Software. "Greenphone omogoča družbam, kot je Opera, da razvijajo in testirajo programsko opremo v pravem okolju, torej na telefonu, in tako omogoča optimiziran prikaz, kakor tudi boljšo uporabniško izkušnjo."

"Skupnost tehnoloških partnerjev Qtopia deli našo vizijo o na Linuxu slonečih orodjih in tehnologijah za inovativne naprave in o razvoju aplikacij," je dejal David Bialer, ki vodi partnersko skupnost Trolltech's Mobile and Embedded. "Naš skupni trud ponuja proizvajalcem ročnih naprav in razvijalcem aplikacij izbiro, fleksibilnost in svobodo, katere potrebujejo za prilagoditev naprav njihovim kupcem," je še dodal.

Greenphone, ki je sedaj na voljo partnerjem ter razvijalcem programske opreme, je ponujen kot del celotnega programsko-razvijalskega paketa in vsebuje Trolltechov Qtopia Phone Edition, obsežno aplikacijsko osnovo in uporabniški vmesnik za mobilne telefone, katerih osnova je Linux.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki