marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Več podpore mobilnikom z Linuxom

Deli z ostalimi

27.09.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Trolltech je predstavil seznam podpore pred kratkim izdani razvojni osnovi za mobilne telefone z operacijskim sistemom Linux. Greenphone se da "re-flashat", tako da vsebuje dodatno tehnologijo in funkcionalnost iz Trolltech partnerske skupnosti. Ta vsebuje tehnologijo, kot je internetni brskalnik, multimedijski predvajalnik, urejevalnik digitalnih pravic …

Čeprav ni namenjen komercialni uporabi, ima Greenphone precej komunikacijskih funkcij in značilnosti, ki jih najdemo v današnjih pametnih telefonih. Razvijalci lahko izkoriščajo te funkcije in značilnosti ter razvijajo lastne aplikacije.

"Velika mobilna izkušnja je veliko več kot zgolj programske aplikacije, precej je v izgledu in občutku," je dejal Timo Bruns, EVP Business Development iz Opera Software. "Greenphone omogoča družbam, kot je Opera, da razvijajo in testirajo programsko opremo v pravem okolju, torej na telefonu, in tako omogoča optimiziran prikaz, kakor tudi boljšo uporabniško izkušnjo."

"Skupnost tehnoloških partnerjev Qtopia deli našo vizijo o na Linuxu slonečih orodjih in tehnologijah za inovativne naprave in o razvoju aplikacij," je dejal David Bialer, ki vodi partnersko skupnost Trolltech's Mobile and Embedded. "Naš skupni trud ponuja proizvajalcem ročnih naprav in razvijalcem aplikacij izbiro, fleksibilnost in svobodo, katere potrebujejo za prilagoditev naprav njihovim kupcem," je še dodal.

Greenphone, ki je sedaj na voljo partnerjem ter razvijalcem programske opreme, je ponujen kot del celotnega programsko-razvijalskega paketa in vsebuje Trolltechov Qtopia Phone Edition, obsežno aplikacijsko osnovo in uporabniški vmesnik za mobilne telefone, katerih osnova je Linux.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki