marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

slikaHuawei predstavil napredni 5G procesor Kirin 990
09.09.2019

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, je na sejmu IFA predstavil najnovejšo serijo procesorjev Kirin 990, v kateri sta običajna različica Kirin 990 in različica 5G.

članki

Več podpore mobilnikom z Linuxom

Deli z ostalimi

27.09.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Trolltech je predstavil seznam podpore pred kratkim izdani razvojni osnovi za mobilne telefone z operacijskim sistemom Linux. Greenphone se da "re-flashat", tako da vsebuje dodatno tehnologijo in funkcionalnost iz Trolltech partnerske skupnosti. Ta vsebuje tehnologijo, kot je internetni brskalnik, multimedijski predvajalnik, urejevalnik digitalnih pravic …

Čeprav ni namenjen komercialni uporabi, ima Greenphone precej komunikacijskih funkcij in značilnosti, ki jih najdemo v današnjih pametnih telefonih. Razvijalci lahko izkoriščajo te funkcije in značilnosti ter razvijajo lastne aplikacije.

"Velika mobilna izkušnja je veliko več kot zgolj programske aplikacije, precej je v izgledu in občutku," je dejal Timo Bruns, EVP Business Development iz Opera Software. "Greenphone omogoča družbam, kot je Opera, da razvijajo in testirajo programsko opremo v pravem okolju, torej na telefonu, in tako omogoča optimiziran prikaz, kakor tudi boljšo uporabniško izkušnjo."

"Skupnost tehnoloških partnerjev Qtopia deli našo vizijo o na Linuxu slonečih orodjih in tehnologijah za inovativne naprave in o razvoju aplikacij," je dejal David Bialer, ki vodi partnersko skupnost Trolltech's Mobile and Embedded. "Naš skupni trud ponuja proizvajalcem ročnih naprav in razvijalcem aplikacij izbiro, fleksibilnost in svobodo, katere potrebujejo za prilagoditev naprav njihovim kupcem," je še dodal.

Greenphone, ki je sedaj na voljo partnerjem ter razvijalcem programske opreme, je ponujen kot del celotnega programsko-razvijalskega paketa in vsebuje Trolltechov Qtopia Phone Edition, obsežno aplikacijsko osnovo in uporabniški vmesnik za mobilne telefone, katerih osnova je Linux.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki