marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

LG v ZDA prodal več kot 13 milijonov mobilnih telefonov s tipkovnico

Deli z ostalimi

16.10.2008
Objavil: Dare Gliha

LG Mobile na severnoameriških tleh dosega izjemne prodajne uspehe. Potem, ko se je podjetje uspelo zavihteti na prvo mesto med proizvajalci mobilnih telefonskih aparatov v ZDA, je predstavilo še razloge za rast. Med glavnimi prodajnimi uspešnicami so poleg stilskih mobilnih telefonov tudi poslovni modeli s tipkovnicami, saj so v dveh letih prodali več kot 13 milijonov primerkov.

LG Mobile je prve modele mobilnih telefonov, opremljenih s polno QWERTY-tipkovnico, začel prodajati leta 2006. Ti mobilniki so bili med kupci v ZDA odlično sprejeti, saj so jih lani prodali 4 milijone, letos pa si je do oktobra LG-jev mobilnik s tipkovnico omislilo več kot 9 milijonov Američanov. Po pričakovanjih naj bi do konca leta prodali še dodatne 3 milijone mobilnikov s tipkovnico.

Po LG-mobilnikih s tipkovnico ne posegajo zgolj poslovneži, temveč tudi mlajši ljudje, ki si želijo hitrega komuniciranja z vrstniki, polna QWERTY-tipkovnica pa jim omogoča hitrejše pisanje sporočil.

LG Mobile je letos na trgu ZDA predstavil 6 novih modelov s tipkovnico, med katerimi so najbolj priljubljeni Scoop (LG-AX260), enV2 (LG-VX9900), Voyager (LG-VX10000) ter Lotus (LG-LX600). Mobilni telefoni s tipkovnico v LG-jevih skupnih prodajnih številkah predstavljajo več kot tretjino vseh mobilnikov.

Po podatkih analitikov iz družbe Strategy Analytics je trg poslovnih mobilnih telefonov s tipkovnico v ZDA v zadnjih letih občutno zrasel. Leta 2006 so proizvajalci mobilnih telefonov s tipkovnico zanje našli 13 milijonov kupcev, letos pa naj bi jih skupaj 33 milijonov. Ta številka pa naj bi se po napovedih analitikov do leta 2010 povzpela do 40 milijonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki