marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

LG v ZDA prodal več kot 13 milijonov mobilnih telefonov s tipkovnico


16.10.2008
Objavil: Dare Gliha

LG Mobile na severnoameriških tleh dosega izjemne prodajne uspehe. Potem, ko se je podjetje uspelo zavihteti na prvo mesto med proizvajalci mobilnih telefonskih aparatov v ZDA, je predstavilo še razloge za rast. Med glavnimi prodajnimi uspešnicami so poleg stilskih mobilnih telefonov tudi poslovni modeli s tipkovnicami, saj so v dveh letih prodali več kot 13 milijonov primerkov.

LG Mobile je prve modele mobilnih telefonov, opremljenih s polno QWERTY-tipkovnico, začel prodajati leta 2006. Ti mobilniki so bili med kupci v ZDA odlično sprejeti, saj so jih lani prodali 4 milijone, letos pa si je do oktobra LG-jev mobilnik s tipkovnico omislilo več kot 9 milijonov Američanov. Po pričakovanjih naj bi do konca leta prodali še dodatne 3 milijone mobilnikov s tipkovnico.

Po LG-mobilnikih s tipkovnico ne posegajo zgolj poslovneži, temveč tudi mlajši ljudje, ki si želijo hitrega komuniciranja z vrstniki, polna QWERTY-tipkovnica pa jim omogoča hitrejše pisanje sporočil.

LG Mobile je letos na trgu ZDA predstavil 6 novih modelov s tipkovnico, med katerimi so najbolj priljubljeni Scoop (LG-AX260), enV2 (LG-VX9900), Voyager (LG-VX10000) ter Lotus (LG-LX600). Mobilni telefoni s tipkovnico v LG-jevih skupnih prodajnih številkah predstavljajo več kot tretjino vseh mobilnikov.

Po podatkih analitikov iz družbe Strategy Analytics je trg poslovnih mobilnih telefonov s tipkovnico v ZDA v zadnjih letih občutno zrasel. Leta 2006 so proizvajalci mobilnih telefonov s tipkovnico zanje našli 13 milijonov kupcev, letos pa naj bi jih skupaj 33 milijonov. Ta številka pa naj bi se po napovedih analitikov do leta 2010 povzpela do 40 milijonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki