marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

LG stavi na sončno energijo

Deli z ostalimi

22.01.2009
Objavil: Dare Gliha

Družba LG Electronics je najavila podpis ekskluzivne pogodbe za dobavo večkristalnih silicijskih rezin, nujnih za vpijanje sončne energije. Visoko zmogljive sončne celice bo LG-ju dobavljalo norveško podjetje REC Wafer, pogodba, katere vrednost znaša približno 340 milijonov ameriških dolarjev in bo sklenjena za dobo petih let, pa bo podpisana 22. januarja.

LG bo v naslednjih letih tako predstavil več izdelkov, prijaznejših do okolja in z zmožnostjo izrabe sončne energije.

LG Electronics in sestrska podjetja, denimo LG Mobile, so si s podpisom pogodbe zagotovila zanesljiv vir za dobavo ključnih elementov, predvsem sončnih celic in modulov, uporabljenih pri izdelavi rešitev, ki bodo znala zajeti, skladiščiti in dpet uporabiti sončno energijo. LG tako prevzema pobudo na področju razvoja alternativnih energijskih virov, med katerimi prav sončna energija kotira najvišje, saj je trenutna vrednost trga ocenjena na več kot 10 milijard ameriških dolarjev, v naslednjih letih pa naj bi ta segment še rasel.

“Naša predanost raziskavam in razvoju se kaže tudi v naložbah in razvoju rešitev, ki temeljijo na čistih virih energije,” je povedal direktor tehnološkega oddelka družbe LG Electronics dr. Woo Paik. Dodal je, da partnerstvo s podjetjem REC Wafer dopolnjuje LG-jevo usmeritev k rabi sončne energije in drugih obnovljivih virov.

“Ponosni smo, da LG Electronics, eno vodilnih svetovnih podjetij na področju zabavne elektronike, postaja naš strateški partner. LG-jev pristop prinaša vpogled v ogromno znanje razvoja tehnologij do masovne proizvodnje,” je dejal predsednik in izvršni direktor skupine REC Group Erik Thorsen.

LG bo skladno s pogodbo začel v omejenih količinah prejemati sodobne rezine z letom 2010, njihovo število pa naj bi se poviševalo vse do leta 2014. Vrednost pogodbe je ocenjena na 340 milijonov ameriških dolarjev. Za LG Electronics sončna energija predstavlja logično stopnjo v razvoju, saj se zaveda, da je porabo elektronskih izdelkov moč zmanjšati le do neke mere, bistveno večje prihranke pa lahko omogoči le dodatno obnavljanje energije. LG je že oktobra 2008 v mestu Gumi v Južni Koreji začel s prenovo svojega proizvodnega obrata, ki bo skrbel za masovno proizvodnjo solarnih rešitev. Prenova, v katero je podjetje vložilo 220 milijard KRW, bo končana v začetku prihodnjega leta.

Napovedi v industrijskih panogah napovedujejo kristalnim silicijskim rezinam lepo prihodnost, saj naj bi bilo do leta 2010 z njimi opremljenih 80 odstotkov vseh novih industrijskih izdelkov, s čimer bi močno prehitele uporabo sončnih celic, temelječih na tankih folijah. Kristalne silicijske celice so sicer dražje od sončnih celic, sestavljenih iz substrata več absorpcijskih slojev ter elektrod, vendar so tudi veliko bolj učinkovite pri zajemu energije sonca.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki