marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

LG Optimus One prodan že v milijon primerkih


26.11.2010
Objavil: Dare Gliha

Družba LG Mobile sporoča, da so z novo serijo pametnih mobilnih telefonov, poimenovanih LG Optimus, dosegli nov rekord. V samo 40 dneh od začetka prodaje na evropskem in azijskem trgu so namreč prodali več kot milijon telefonov LG Optimus One.

Grajeni na platformi Android 2.2 “Froyo”, mobilniki LG Optimus nudijo enostavnost uporabe različnih spletnih mobilnih storitev, ki jih nudi spletni velikan Google. Prodajno najbolj uspešen je model Optimus One, ki je v 40 dneh od začetka prodaje prepričal več kot milijon uporabnikov in s tem postal najhitreje prodajan mobilnik v zgodovini podjetja LG Mobile.

“Vsestranski in zmogljiv mobilnik LG Optimus One smo zasnovali z namenom enostavnega prehoda uporabnikov v svet pametnih mobilnih telefonov. Očitno smo uspeli uresničiti vse njihove najpomembnejše želje, saj povpraševanje po omenjenem mobilniku še narašča, hkrati pa dokazuje, da so pametni mobilniki primerni za vsakogar,” je povedal predsednik družbe LG Mobile dr. Jong-seok Park.

LG Optimus One je eden prvih pametnih telefonov, ki uporablja najnovejšo različico Googlovega operacijskega sistema Android, uporabnikom nudi hitro brskanje po spletu ter pravo večopravilnost pri nudenju aplikacij. Odlikuje ga tudi intuitiven uporabniški vmesnik, ki izkorišča vse prednosti 3,2-palčnega (8,1 cm) zaslona, občutljivega na večprstni dotik. Med prednostmi mobilnika izstopata še fotoaparat s funkcijo sledenja obrazu ter baterija s kapaciteto 1500 mAh, ki zagotavlja dolgo avtonomijo delovanja.

LG Optimus One bo v kratkem na voljo pri 120 mobilnih operaterjih in pooblaščenih prodajalcih po celem svetu, med najpomembnejšimi pa so se 18. novembra pridružili trije operaterji iz ZDA, kjer bo mobilnik naprodaj kot Optimus S (pri operaterju Sprint), Optimus T (pri operaterju T-mobile) oziroma Vortex™ (pri operaterju Verizon). V LG Mobile pričakujejo, da bo prav Optimus One prvi pametni mobilnik, ki bo dosegel prodajno številko 10 milijonov primerkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki