marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

LG-jeve novosti na sejmu CommunicAsia 2009


18.06.2009
Objavil: Dare Gliha

Družba LG Mobile je na sejmu CommunicAsia 2009, ki te dni poteka v Singapurju, predstavila kar tri nove mobilne telefone s 3D grafičnim vmesnikom S-Class.

LG-GM730 je zasnovan na operacijskem sistemu Microsoft Windows Mobile 6.1 in poleg več multimedijskih lastnosti stavi predvsem na poslovno uporabo, LG-GD900 je prvi prozorni mobilni telefon na svetu, hkrati pa tudi prvi LG-jev mobilnik, ki že uporablja naslednjo generacijo rešitev, občutljivih na dotik, medtem ko LG-GC900, tako kot njegov predhodnik LG Viewty, prinaša prvorazredno fotografsko izkušnjo. Na sejmu je bilo predstavljenih tudi veliko drugih novosti s področja mobilne telefonije, posebno mesto pa so pri LG-ju namenili okolju prijaznim rešitvam.

Po mobilnem telefonu LG Arena (LG-KM900), ki je bil predstavljen v začetku letošnjega leta, so pri LG-ju že pripravili več drugih modelov, v katerih je prav tako inovativni 3D grafični vmesnik S-Class. Ta je zadolžen za kar najboljšo uporabniško izkušnjo, saj uporabnik menije vidi v obliki vrteče se kocke in z njimi tudi preprosto upravlja.

Novi mobilniki iz LG-ja poleg prestižne kategorije, ki jo pokriva LG Arena, pokrivajo tudi druga področja – konvergenco, stil ter zabavo. LG-GM730 je pravi pametni mobilnik, saj je bil zasnovan na operacijskem sistemu Microsoft Windows Mobile 6.1 in poleg več multimedijskih lastnosti stavi predvsem na poslovno uporabo, saj obvlada delo z elektronsko pošto ter koledarjem in drugimi orodji, ki skrbijo za organiziranost poslovnežev. LG-GM730 je hkrati izredno tanek, saj njegova debelina znaša vsega 11,9 milimetra.

LG-GD900, imenovan tudi Crystal, je prvi prozorni mobilni telefon na svetu. Hkrati je tudi prvi LG-jev mobilnik, ki že uporablja naslednjo generacijo rešitev, občutljivih na dotik, tako da se lahko pohvali s površino, ki se lahko obnaša kot alfanumerična tipkovnica ali pa drsna ploščica (in se jo tudi uporablja enako kot pri prenosnih računalnikih). Hkrati zna novinec prepoznati pisavo uporabnika ter pozna navigacijo menijev s pomočjo gestikuliranja – uporabnik mu le nariše enega izmed 12 simbolov, ki predstavljajo določene bližnjice.

Eden najbolj pričakovanih mobilnikov letošnjega leta pa je LG Viewty Smart (LG-GC900). Tako kot njegov predhodnik LG Viewty prinaša prvorazredno fotografsko izkušnjo, za katero poskrbi vgrajen fotoaparat z ločljivostjo 8 milijonov točk in vrsto pametnih funkcij, ki so uporabniku v pomoč pri fotografiranju. Samodejen zajem odličnih fotografij je že samoumeven, saj napredna avtomatika zna ugotoviti v kakšnih razmerah in kaj fotografira ter temu primerno priredi nastavitve. Vmesnik S-Class je za model Viewty Smart še dodatno prilagojen, da sta delo in zabava z njim kar se da enostavna in intuitivna.

Med drugimi LG-jevimi novostmi je na sejmu CommunicAsia 2009 moč videti tudi LG-jev mobilni telefon v uri LG-GD910 ter pametni mobilnik LG-GW550, ki je opremljen s polno QWERTY-tipkovnico ter kopico poslovnih funkcij. Poseben del razstavnega prostora je LG namenil tudi predstavitvi okolju prijaznih rešitev – od mobilnikov, ki se napajajo s sončno energijo, do prijaznega pakiranja in možnosti razgradnje mobilnih telefonskih aparatov.

Predstavljeni mobilniki bodo na evropski trg prišli proti koncu leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki